Premis Capital de la Sardana 2021

Premis Capital de la Sardana 2021

Salvador Saumoy i Pellicer    Medalla al Mèrit Sardanista 2021

El passat dissabte dia 1 de maig, a Sant Feliu de Guíxols, es van donar a conèixer els Premis Capital de la Sardana 2021 que atorga anyalment la Confederació Sardanista de Catalunya. Entre l’extens llistat de disticions destaquem les tres medalles al mèrit: la Medalla al Mèrit Sardanista per a Salvador Saumoy i Pellicer, de Sabadell; la Medalla al Mèrit Musical per a Jordi Figaró i Voltà, també de Sabadell; i la Medalla al Mèrit de la Dansa per a Jordi Torres i Grangé, de Granollers. Entre la resta de premiats per diferents facetes destaquen la cobla Berga Jove i Obeses i el mateix líder del grup Arnau Tordera. Podeu consultar la llista sencera de premiats al Portal Sardanista de la Confederació.

Jordi Figaró i Voltà  Medalla al Mèrit musical 2021

I molta de la música estarà relacionada amb els premis: ja que obrirem el programa amb una interpretació de “La sardana del vailet”, de Pep Ventura, interpretada per Jordi Vilaró a la tenora i Jordi Vilaprinyó al piano. I l’acabarem amb la sardana que Josep Auferil va fer com a “Ofrena a l’amic Saumoy”, interpretada per la seva cobla Jovenívola de Sabadell.

També us parlarem de la imminent final de LA SUPERSARDANA DE L’ANY que tindrà lloc aquest proper dissabte, dia 15 de maig, a l’Espluga de Francolí. En el transcurs de la diada es faran diversos actes de reconeixement a la colla sardanista local Joventut Espluguina. I per aquest motiu escoltarem també la sardana del mestre Josep M. Bernat titulada “L’Espluga de Francolí”, la sardana del pubillatge d’aquesta vila escita l’any 1969.

I a banda de tot això, a la part central del programa, us parlarem de nou d’aquest Any Joan Tomàs, ja que l’Exposició Joan Tomàs, Músic de Tot Cor es trasllada aquest mes de maig a Castellar del Vallès.

Escoltarem el tercer capítol de la seva secció Escenes d’una vida musical dedicat al Viatge que l’Orfeó Català va fer a París i Londres l’any 1914 i dedicarem el Youtube de la Setmana a un dels nombrosos videos de cançons recuperades pel músic i floklorista que podeu trobar en el seu Canal de Youtube. Concretament la titulada “Serenada”, recollida per ell i per Joan Amades a Espolla l’any 1923.

Recordeu que tota la informació referent a l’any Joan Tomàs i als actes que es celebren la podeu trobar al seu web: mestrejoantomas.cat i a la web del Departament de Cultura de la Generalitat, en aquest link.

I no faltaran les SECCIONS, començant per la ja abans esmentada:

I ja us avancem que la setmana que ve parlarem de jotes… No us ho perdeu…