Programa 577 – 26/03/2021 – Edició 2366

 

Programa 577 – 26/03/2021 – Edició 2366

Primera jornada Com fer Catifes de flors

Les catifes florals són una imatge icònica de la festa del Corpus, malgrat que també en podem veure en altres ocasions al llarg de l’any. Aquestes obres d’art efímer decoren els carrers i places de les ciutats i viles per celebrar l’arribada d’aquesta festa tradicional. D’ençà del 2012, a Barcelona s’hi estan creant nous grups de catifaires que treballen per recuperar la tradició en diferents barris de la ciutat. Enguany, continuant amb els actes del 700 aniversari del Corpus barceloní, es recuperen les jornades catifaires que s’havien de celebrar l’any passat.

Per tot plegat, el proper dissabte 17 d’abril, l’Ajuntament de Barcelona organitza una sessió informativa i formativa per tal de fer pedagogia de la tradició catifaire i, alhora, ensenyar la tècnica i el procés de fer catifes de flors. En parlem al FES TA FESTA i en trobareu tota la informació en aquest link.

A banda d’aquesta us parlarem de moltes altres coses: com ara que tornen les audicions-concert al Pla de la Catedral, de Barcelona, aquest proper cap de setmana, el dissabte 27 i el diumenge 28; o que aquest dimecres Sant, dia 31, tindrem un nou BUSCA-RAONS de l’Amadeu Carbó amb en Jordi Bertran com a protagonista, un BUSCA-RAONS que penjarem al davantal del proper programa; o de les darreres actuacions d’aquest 34è TRADICIONÀRIUS,  que com cada any arriba al seu punt i final amb l’arribada de la Setmana Santa.

També tindrem les SECCIONS:

I musicalment, escoltarem les tres sardanes de la 5a. eliminatòria de la SÚPERSARDANA DE L’ANY: Doll d’amor de Joaquim Hostenc, Palamós Ciutat Pubilla de Ricard Viladesau i Estimar és el camí de Carles Santiago. I coneixerem les novetats de LA PORTÀTIL FM, que estrenen web i dels quals escoltarem Aquest ritme swing, el tema que obre el seu darrer CD titulat TRES I NO RES.

El Youtube de la setmana el protagonitzarà el grup gallec NUAR NA LUBRE i un tema del seu darrer CD VIEIRAS E VIEIROS titulat Dum pater familias.

I acabarem amb la sardana del mestre Joan Manén titulada L’alegre companyia en la versió de l’enregistrament de l’any 2012 de la Cobla de Cambra de Catalunya dirigida pel mestre Jordi Molina.

I la setmana que ve, nosaltres no fem vacances: no us perdeu el CONCERT DE BUTXACA que el nostre realitzador Josep M. Adell ha preparat en record de Jordi Fàbregas; ni el nou BUSCA-RAONS de l’Amadeu Carbó…

De fet, jo potser sí que podria fer vacances…