Programa 041 – 28/01/2011
(Edició 1830)

Programa 041 – 28/01/2011
(Edició 1830)

COMENCEN LES FESTES DECENNALS A VALLS

Cesc Sans

Aquesta setmana, al “FES TA FESTA” entrevistem a en Francesc Sans, membre de la Comissió de Cultura Popular i del Grup de Treball del Seguici vallenc, amb el que parlem de les DECENNALS 2011 i dels seus projectes professionals com a músic al voltant del seu instrument, el sac de gemecs.

 

Pel que fa a les seccions, n’estrenem una de musical:

  • CLÀSSICS DE COBLA, que el·laborarà el nostre director Jesús Ventura i en la que ens presentarà obres i enregistraments històrics al voltant del nostre conjunt instrumental autòcton. Aquesta setmana s’estrena amb “A Guissona”, la darrera sardana del mestre Joaquim Serra.

I a més de l’estrena, les habituals:

  • La COLUMNA d’aquesta setmana és també, com la setmana passada, una altra crítica musical, en aquest cas sobre l’espectacle ESTEVE MOLERO & COBLA MARINADA – MÚSICA DE NINO ROTA.
  • A les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, podreu conéixer els orígens dels de Mollet del Vallès, concretament 4 gegants i una gegantona.
  • I a l’EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, ens parlarà de “Cançons de sorteig i eliminació”.
Lluís Puig

També a la part inicial del programa algunes notícies escollides:

  • El nomenament de LLUÍS PUIG i GORDI com a nou Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
  • El nou espectacle PYRENE, de l’Esbart Sant Martí de Barcelona, que després de la seva estrena aquest mes de gener a L’Auditori de Barcelona, inicia el seu periple arreu del país amb una actuació al Teatre Segarra, de Santa Coloma de Gramenet, aquest diumenge dia 30, a les set de la tarda.

I fins a tres referències de nous CD’s que estan a punt de sortir:

  • el segon volum de la Col·lecció FENT AMICS, de la Cobla Contemporània, que en aquest cas han fet forrolla amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt;
  • l’enregistrament d’un CD amb sardanes noves dedicades a la ONCE, una iniciativa de la mateixa organització que ha coordinat el compositor Carles Santiago;
  • i un altre enregistrament, en aquest cas d’obres lliures per a cobla i altres instruments o formacions que està realitzant la Cobla La Flama de Farners, sota la direcció de Jordi Molina.

Tots aquests ingredients assahonats amb bona música i bon “rotllo”. I amb vosaltres a l’altra banda, tot complet.