Programa 049 – 25-03-2011
(Edició 1838)

Programa 049 – 25-03-2011
(Edició 1838)

ENTREVISTA A MARC TIMÓN AL “FES TA FESTA”

 

A la part central del FES TA FESTA d’aquesta setmana, entrevista a Marc Timón, un dels joves noms destacats del panorama musical català amb el que comentem la seva experiència de dos anys com a instrumentista de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i alguns aspectes de la seva sempre intensa actualitat.

Pel que fa a les seccions, us proposem les següents:

  • LA COLUMNA, que aquesta setmana ha redactat l’amic Quim Rutllant, director i presentador del programa MANS, de Catalunya Ràdio, i en la que ens glosa la figura del coreògraf Eduard Ventura, que ens deixava sobtadament aquesta passada setmana.
  • El ROURENFOLK, en el que en Jordi Roura ens presenta un tema fruit de la col·laboració de dos veritables “tòtems” del món de la música tradicional: Francesc Marimon i Marcel Casellas. Del seu nou treball discogràfic ens proposa una rumba: “La rumba promesa”.
  • Les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, que aquesta setmana visita la capital de la Segarra, per parlar-nos dels gegants de Cervera. Concretament tres parelles: els vells (Guillem i Almodis), els nous (Roger de Fonollar i Nasa Tabaco) i els Fantasmes, els gegants de l’Akelarre.
  • I l’EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, que s’endinsa en el món de la restauració de finals del segle XVIII i principis del XIX en una suggerent secció titulada “ALTO LES SEQUES!”.

I també comentem algunes NOTÍCIES ESCOLLIDES.

  • La Cobla D de Dones, aquest projecte dirigit artísticament per la cantant Maite Mer, i que es presenta aquest dissabte, dia 26, al Teatre Can Sagrera, de Viloví d’Onyar, amb un espectacle ideat i dirigit per Marc Timón.
  • I també ens farem ressò de diverses notícies de l’agenda gegantera pels propers dies, així com el canvi de seu social de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya que es trasllada a Sant Feliu de Llobregat.

I la bona música. Aquesta setmana, a part del ROURENFOLK, més sardanes que fan referència a la primavera: PRIMAVERAL, de Joaquim Serra i LE PRINTEMPS, de Claude-Henry Joubert.
Per acabar amb una altra sardana, en aquest cas dedicada al pubillatge de Cervera, la ciutat protagonista de les nostres Històries de gegants d’avui: CERVERA, CIUTAT PUBILLA, de Carles Santiago.