Programa 050 – 01-04-2011
(Edició 1839)

Programa 050 – 01-04-2011
(Edició 1839)

EL “FENT AMICS-2” AL FES TA FESTA

Nou CD de les cobles Contemporània i Jovenívola d’Agramunt

 

La Contemporània continua fent amics. A la part central d’aquest 50è programa de la era internàutica del FES TA FESTA entrevistem a l’Eduard Coll, un dels actius components de la cobla Contemporània que ens parlarà d’aquest treball discogràfic “FENT AMICS-2” que han dut a terme juntament amb la cobla Jovenívola d’Agramunt i que presenten plegats el proper dissabte, dia 9 d’abril, a la tarda, en una festa a la Plaça Mercadal d’aquesta vila de la comarca de l’Urgell.

També tindrem les habituals seccions:

  • La COLUMNA, en la que el nostre director, Jesús Ventura, celebra i reflexiona sobre el fet d’haver arribat ja a 50 programes “internàutics” del FES TA FESTA.
  • ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep M. Francino, que aquesta setmana ens convida a una versió realment especial d’una cançó infantil: “La lluna, la pruna” amb la veu de la Carme Canela i l’acompanyament jazzístic del Lluís Vidal Trio.
  • DANSES, amb la Berta Miró que avui ens porta un treball del coreògraf recentment desaparegut Eduard Ventura: “La platja del far”.
  • I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en els que aquesta setmana el nostre estimat LLORENÇ AGUILÀ ens farà saber quina ha de ser sempre “La paraula justa”.

A més, a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, us parlem:

Josep Prenafeta
  • De Josep Prenafeta, un altre dels guardonats compositors de música per a cobla que ens deixà el passat dissabte dia 26 de març a l’edat de 75 anys. El màxim exponent de la nostra música més autòctona a la Terra Ferma havia estat distingit amb la Creude Sant Jordi.
  • De  les activitats l’Esbart Català de Dansaires i del primer CD d’una col·lecció que, amb el títol genèric de “Música i músics de l’Esbart Català de Dansaires” i sota la direcció de Joan Gómez, editarà aquest grup de dansa barceloní. En aquest primer volum recordaran a Leopold Botey i Francesc Font.
  • I del Cicle de Música per a Cobla de l’Auditori de Girona, enguany amb dos concerts, el primer dels quals se celebrarà el proper dissabte, dia 9, a les 19 h., a càrrec de la cobla Ciutat de Girona, dirigida per Marcel Sabater, i que estarà dedicat al mestre Rafael Ferrer en el Centenari del seu naixement.

I a la part musical, a més de la secció “Els temes d’en Xino”, tres sardanes:

  • “El petit Oriol”, una de les més popularitzades del mestre Josep Prenafeta.
  • “Granet de blat”, del mestre Rafael Ferrer.
  • I “Mans unides”, de Jeroni Velasco, la sardana de conjunt del nou CD “Fent amics-2” que us presentem avui.

Com sempre, de tot una mica.