Programa 063 – 01/07/2011
(Edició 1852)

Programa 063 – 01/07/2011
(Edició 1852)

COMENÇA LA TEMPORADA ESTIUENCA DEL “FES TA FESTA”

 

Comencem el programa recomanant-vos un vídeo: en aquest primer FES TA FESTA estiuenc volem recuperar aquell “Lipdub per la independència” de Catalunya i la resta dels Països Catalans, realitzat el 24 d’octubre del 2010 a la ciutat de Vic. Aquest vídeo té el rècord mundial de més gent participant en un lipdub, 5.771 persones, acreditades per la World Records Academy. La cançó escollida fou  La Flama, del grup Obrint Pas.

També comentem els motius que han provocat aquest canvi d’ubicació que ha patit el gran concert de música per a cobla organitzat per la Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines i que se celebrava a Peralada, en el sí del seu Festival de Música. Ara serà el Festival Internacional de la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols, el que acollirà el proper mes d’agost aquest important concert.

I les seccions, amb moltes novetats:

 

  • La CRÒNICA CASTELLERA, que aquesta setmana ens arriba de nou amb les veus de l’Amadeu i en Jesús i de la ploma d’en Bernat Salarich. L’ha titulada “Sorpresa rosada”.
  • CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre, que per començar la seva nova secció ens explicarà un conte del Jean-Claude Carrière titulat “La càrrega de l’ase”.
  • ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas, que també estrena secció i col·laboració mostrant-nos per ràdio una “Pedra del Liceu”.
  • Un CLÀSSICS PER COBLA, en el que en Jesús Ventura ens convida a escoltar de nou la sardana “A Guissona”, del mestre Joaquim Serra.
  • I a la reposició de la setmana, una EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó que ens parla de “L’ou com balla”.

I molta música: les sardanes “Porta ferrada”, d’Antoni Ros-Marbà i “Juliol”, de Vicenç Acuña. El tema “El poder del cant” pel grup del mateix nom i una havanera molt popular, “Mariner de terra endins” amb el grup Els Cremats.

Ja ho veieu. De vacances però no parem. Si més no, escoltar-nos no fa suar. O si més no, això ens pensem.