Programa 083 – 18/11/2011
(Edició 1872)

Programa 083 – 18/11/2011
(Edició 1872)

EL MEMORIAL JOAQUIM SERRA AL FES TA FESTA

Tim Garland

Un any més arriba la cita musical que ens proposa l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, el tradicional Concert-Memorial Joaquim Serra, enguany amb estrenes dels compositors Tim Garland i Francesc Rius i amb l’habitual interpretació a càrrec de les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Mediterrània. En parlem abastament en aquest FES TA FESTA.

Però comencem el programa parlant del món de les colles, ja que el passat diumenge dia 13, a Balaguer, la colla Mare Nostrum es va proclamar Campiona absoluta del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes. I l’esport i la sardana i la seva relació seran també el tema de LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura, que ha titulat “Sardana esportiva“.

I a l’altra secció fixa del programa, la CRÒNICA CASTELLERA, en Carles Esteve ens fa la crònica d’un altre cap de setmana en el que la pluja ha aigualit la festa castellera: “Aigua altra vegada”.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem també de Castells i de l’Exposició que amb el títol “Castells i castellers, patrimoni immaterial de la humanitat” podeu veure al Palau Robert, de Barcelona, coincidint amb el primer aniversari del reconeixement de la UNESCO.

Joan Amades

També us parlem de la Primera Edició, en la seva segona època, del Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional. I de que el proper cap de setmana, a Sant Feliu de Llobregat,  se celebrarà l’Assemblea Extraordinària de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, una assemblea especial ja que també s’inaugurarà el Nou Local de l’entitat i l’exposició de les obres participants al XIè Concurs Nacional de Fotografia “El món geganter”.
I les seccions:

I, a més del tema del ROURENFOLK, una sardana dedicada a la colla campiona: “Mare Nostrum, l’encís d’una anella”, del mestre Tomàs Gil i Membrado. I dos temes relacionats amb Balaguer: “La modista de Balaguer”, amb el grup Primera Nota i la sardana “Òs de Balaguer”, de Josep M. Bernat, que precisament ara fa 35 anys fou proclamada guanyadora dels Premis Joaquim Serra.

Tot lliga. Ja ho veieu. I amb vosaltres, el toc màgic.