Programa 094 – 03/02/2012
(Edició 1883)

Programa 094 – 03/02/2012
(Edició 1883)

EL JOC DE SANTA EULÀLIA AL “FES TA FESTA”

En aquest primer FES TA FESTA de febrer arranquem proposant-vos un joc: el Joc de Santa Eulàlia, una proposta d’aventura urbana de la que trobareu tota la informació a la web de l’Ajuntament i, més concretament, en aquest link: www.bcn.cat/santaeulalia.

Un FES TA FESTA amb una agenda molt farcida d’actes pel cap de setmana dels dies 11 i 12 de febrer, que us parlarà de diverses festes arreu de Catalunya, exposicions, taules rodones, cursos, etc. Com ara, la Festa dels Traginers de Balsareny; la XV Fira-Festa de la Botifarra Dolça, de Salitja; la presentació de la Guia d’aplecs Sardanistes, a Tarragona; o les actuacions del Tradicionàrius previstes entre el 9 i el 12 de febrer, entre moltes altres coses.

I les seccions, les habituals i les intermitents:

  •  LA COLUMNA, en la que le nostre director, en Jesús Ventura, reivindica una vegada més la festa de la Candelera. Una columna amb un títol de vocació anagràmica: “Encara de la Candelera”.
  • LES CASES DE LA FESTA, en la que de la ma de l’Albert Rumbo i l’Elena Mayor, podrem visitar radiofònicament la “Casa dels Entremesos de Barcelona“.
  • ROURENFOLK, l’espai musical d’en Jordi Roura, que aquesta setmana ens presenta un treball al voltant de cançons tradicionals de l’Arianna Savall, convidant-nos a escoltar la seva interessant versió de la cançó tradicional “El mariner”.
  • ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas i amb l’ajuda d’un convidat especial, en Melchor Fernández, de l’Agrupació Lleonesa Albentistate, de Barcelona. Entre els dos ens parlaran i ens ensenyaran a tocar el “Pandero“.
  • I l’EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, que aquesta setmana ha recordat com remenava el calaix de la seva àvia i hi trobava candeles. Una secció que ha titulat “Fot-li candela”.

I, a més, la música: dues sardanes d’estils ben diferents: “Febrerina”, de Manuel Oltra, i “Mimosa”, de Vicenç Bou. I una Sardanova del bon amic David Puertas, ex-col·laborador del programa, la titulada “En Ferran de Ciutat Vella”.

Un “Fes ta festa” que desafia el fred, la neu i el que faci falta. No us el perdeu.