Programa 096 – 17/02/2012
(Edició 1885)

Programa 096 – 17/02/2012
(Edició 1885)

EL DIJOUS GRAS AL “FES TA FESTA”

Quina és la vostra menja preferida de totes les que ens proposa el Carnaval i el Dijous Gras en particular?. El FES TA FESTA d’aquesta setmana el comencem amb aquestes banals àdhuc que nutritives preguntes, però el continuem amb una munió de coses interessants.

A LA COLUMNA, el nostre director, Jesús Ventura, afirma que tot és cíclic i fa una curiosa comparació entre calendari festiu i alternança política: “Dijous gras, divendres magre” és el títol d’un comentari que acaba amb dues curioses preguntes. Si en sabeu la resposta, envieu-nos un e-mail.

També us oferim una petita AGENDA. I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem de “El Gran ball de Catalunya”, una gran festa de la música i el ball folk que s’està preparant per aquest estiu, concretament del 15 al 19 d’agost, a Sant Ferriol, a Besalú, una iniciativa de l’Associació LES QUATRE SOQUES.

Cobla Vents de Riella

I també us parlem de dues iniciatives discogràfiques a l’entorn de la cobla: d’una banda la de la cobla VENTS DE RIELLA, d’Agramunt, que enregistrarà el seu primer treball discogràfic a partir de les sol·licituds i preferències dels sardanistes, que poden manifestar a correu electrònic ventsderiella@gmail.com, al Facebook, al Twitter (@ventsderiella), o al telèfon 618.108.979; i d’una altra banda, us parlem també de la iniciativa de la Cobla Tres Vents, de la Catalunya Nord, que han endegat una experiència en combinació amb un grup de música electrònica que s’anomena Projet Lafaille Cobla. En trobareu un vídeo del Youtube a tall de mostra al final d’aquestes línies.

I la resta de seccions:

I a la part musical, una sardana del mestre Josep Serra, “La reina de les flors”; un vals popular del País Valencià titulat “Carnestoltes”, de la mà del grup EL CAU DEL LLOP; i un tema instrumental del Pere Pau Jiménez a càrrec del desaparegut grup ATZAWARA, que es titula com el programa d’avui però amb una essa de més: “Dijous grass”.

Que sí. Que tot és cíclic. Tot torna. I el FES TA FESTA ho farà també la propera setmana. Mentrestant, gaudiu d’aquesta edició.
———————————————————-
Aquí teniu el Toutube de mostra del Projet Lafaille Cobla.
http://www.youtube.com/watch?v=_4yqm333Yp8