Programa 097 – 24/02/2012
(Edició 1886)

Programa 097 – 24/02/2012
(Edició 1886)

UN “FES TA FESTA” D’ESCÀNDOL!!!

I és que no ens podem estar de comentar l’actualitat que està directament o indirecta relacionada amb la cultura popular. I ens semblen un escàndol les esbroncades que els dies 10 i 12 de febrer van rebre sengles manifestacions de cultura popular a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona per part d’uns indignats, al nostre entendre, força indignes. I així ho reflexa el nostre director Jesús Ventura a LA COLUMNA d’aquesta setmana que porta per títol “Pa i circ”.

Però a banda d’aquest tema, i d’alguna targeta de crèdit mal utilitzada (de la que també ens en fem ressò), el programa és un veritable escàndol per la quantitat d’informació i seccions que us oferim aquesta setmana. A banda de l’agenda selecta, les NOTÍCIES ESCOLLIDES, en les que us parlem d’algunes publicacions que han generat o han estat notícia els darrers dies.

I les seccions:

  • LES CASES DE LA FESTA, amb l’Albert Rumbo i l’Elena Mayor, que ens duran cap a la comarca de l’Anoia i ens obriran les portes de la Casa de la Festa d’Igualada.
  • ROURENFOLK, amb en Jordi Roura, que avui ens porta un instrument espectacular i un instrumentista excel·lent: amb la viola de roda com a protagonista escoltarem un tema titulat “Illuntzean“, del CD “Deriva”, el primer treball discogràfic en solitari de l’Adrià Grandia.
  • ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas, que en aquesta ocasió ens posa deures i ens parla d’un objecte sonor d’allò més interessant: el “Trico-traco”.
  • I acabarem el programa amb ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, amb el nostre benvolgut Llorenç Aguilà que, ens fa reflexionar a l’entorn del mòbil i del seu indiscriminat ús: una secció que ha titulat “Enganxats pels dits”.

A la part musical, dues sardanes amb ambient romà (per allò del “Pa i circ”): del mestre Eduard Martí Teixidor, “Barcino, ciutat romana”, per a dues cobles i percussió; i del mestre Tomàs Gil i Membrado, la tituada “Bétulo”. I per fer-ho ben variat, recuperem una Transardània del benvolgut Marcel Casellas: la titulada “Estrena al Departament Atlàntic”.

No us el perdeu.