Programa 100 – 16/03/2012
(Edició 1889)

Programa 100 – 16/03/2012
(Edició 1889)

ARRIBEM A CENT, I AIXÒ NO S’ATURA

Ja hem arribat als 100 programes internàutics del FES TA FESTA. I ho celebrem fent allò que més ens agrada: un programa de ràdio farcit d’actualitat, notícies, comentaris, seccions, música…

Perquè el nombre, com el nom, no fa la cosa. I si haguéssim de lluir xifres, podríem parlar de les 1889 edicions del programa al llarg dels quasi 24 anys d’emissió; i referint-nos concretament al web del FES TA FESTA, a l’etapa iniciada ara fa gairebé 2 anys, podríem parlar de les quasi 400 seccions penjades. És per això que la nostra millor celebració la volem concretar en aquest programa número 100, si voleu d’allò més convencional, però tant viu i intens com qualsevol altre. I això no vol dir que no estiguem contents; que ho estem, i molt!!!

Però anem als continguts, que és el més important. En aquesta edició del FES TA FESTA hi trobareu LA COLUMNA, que el nostre director, en Jesús Ventura, ha dedicat al concepte “100“, analitzant-lo i esmicolant-lo com a número, com a paraula i com a expressió.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem de la segona edició del FESTIVAL DE PASQUA DE CERVERA que se celebrarà a la capital de la Segarra entre els dies 4 i 7 d’abril; de la Conferència de l’advocat Josep Cruanyes organitzada per l’Associació Cultural Joan Amades i l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore (AEEF) sobre el tema “LA CONSOL MALLOFRÉ I EN JOAN AMADES” que tindrà lloc el proper dijous, dia 22, al vespre, al local del carrer Avinyó, de Barcelona; i de la Trobada d’Informadors Sardanistes que està programada pel proper diumenge dia 25 de març, al Casal Tarragoní, i en la que s’homenatjarà al benvolgut i enyorat Antoni Anguela.

I tindrem una AGENDA BÀSICA, amb els actes lúdics més importants programats pels propers dies.

I la resta de les seccions:

  • LES CASES DE LA FESTA, amb l’Albert Rumbo i l’Elena Mayor, i una darrera visita abans de la conclusió final que tindrem la setmana que ve: en aquesta penúltima entrega (per ara), ens conviden a visitar la “Casa de la Patum de Berga”.
  • ROURENFOLK, amb en Jordi Roura, que ens proposa que escoltem al grup AMANIDA FOLK i, concretament el tema titulat “El bailongu”, un dels dotze que conformen  el darrer treball discogràfic del grup que porta per títol “Maruja”.
  • ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas, que ens parla d’un “Parany de cacera” d’unes mides més que sospitoses.
  • I l’EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, que en un programa de celebració no podia ser més contundent: el seu espai es titula “O caixa o faixa”.

I a més del ROURENFOLK, més bona música: ja que la Banda de l’Escola de Música de Berga ens interpretarà la “Marxa La Patum”; i també escoltarem les sardanes “Cent a cent”, de Francesc Cassú, i “Per molts anys”, de Carles Raya.

Avui el 100. Però la setmana que ve, el 101. Que ja ho dèiem a l’inici. Que això no s’atura!!!