Programa 107 – 27/04/2012
(Edició 1896)

Programa 107 – 27/04/2012
(Edició 1896)

NOVA SECCIÓ “FONS AMADES” AL FES TA FESTA

Aquesta setmana estrenem una nova secció: FONS AMADES, en la que l’Antoni Serés, ens acostarà a la figura d’aquest prestigiós estudiós de les nostres costums i tradicions, personatge absolutament indispensable per la recuperació de la memòria històrica del nostre país. Aquest espai compta amb la col·laboració de l’Associació Cultural Joan Amades i del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), de la Generalitat de Catalunya.

I també aquesta setmana arranca de nou la CRÒNICA CASTELLERA, l’espai d’en Carles Esteve, que un any més ens farà arribar l’actualitat del món casteller i les seves fites més importants. “S’enceta la temporada del macro-concurs” és el títol d’aquest primer episodi d’una, segur que, apassionant temporada. Recordeu que podeu tenir-ne més detalls al seu web: www.moncasteller.cat.

A banda de les novetats, l’AGENDA-ESCUDELLA que se centra aquesta setmana, entre d’altres coses, amb l’activitat gegantera i amb els nombrosos aplecs sardanistes programats pels propers dies. I les NOTÍCIES ESCOLLIDES en les que també us parlem especialment del món geganter i de les sortides internacionals dels nostres grans personatges que també saben aprofitar el “pont”.

I també tindrà la nostra atenció la presentació que hi haguñe el passat dimarts al Palau Marc de Barcelona, del projecte CAPITAL DE LA SARDANA que comentarem abastament i al que el nostre director Jesús Ventura li ha dedicat LA COLUMNA d’aquest darrer programa d’abril. Una columna que ha titulat: “Capital per la sardana”.

I encara, les seccions:

  • ELS MINUTS DE L’AGUILAR, en els que el nostre estimat Llorenç ens parlarà de “La davallada del guix”.
  • ELS TEMES D’EN XINO, en la que en Josep M. Francino ens porta un txa-txa-txa d’en Benny Moré, adaptat per en Jordi Lara, arranjat per en Jorge Sarraute, i interpretat per la LUCRÈCIA i la Cobla de Cambra de Catalunya. Porta per títol: “Mira amb quina gràcia”.
  • I recordeu la novetat: FONS AMADES, que en aquest primer capítol i de la ma de l’Antoni Serés, ens comença a introduir en la història d’aquests “Fons Arxiu Joan Amades”.

I a més, música propera a la primera “Capital de la Sardana” de la història, que segons es va saber el passat dimarts, serà Arenys de Munt. Escoltarem el “Ball de noces d’Arenys de Munt”, amb una particular versió del grup LA COIXINERA. I les sardanes dels pubillatges de dues poblacions ben properes: “Calella, Ciutat Pubilla”, de Jordi Molina; i “Malgratde Mar, Ciutat Pubilla”, de Pep Busquets.

I a més a més, no ens hem oblidat de felicitar les Montserrats. Fins i tot hem felicitat “els” Montserrats, que també n’hi ha. En fi, que no us perdeu el programa. L’hem fet per a vosaltres.