Programa 115 – 22/06/2012
(Edició 1904)

Programa 115 – 22/06/2012
(Edició 1904)

FOGUERES I COQUES AL PRIMER “FES TA FESTA” ESTIUENC

I és que arriba l’estiu. I amb ell les revetlles. I amb elles les fogueres, les coques, els petards…

Avui, banda dels aplecs sardanistes, centrarem l’AGENDA en el món dels esbarts, amb una munió d’actes programats pels propers dies. I us parlarem també del VII CONCURS DE PERCUSSIÓ DE BARCELONA, que tindrà lloc al Parc del Guinardó, el proper dia 30 de juny.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES, entre altres temes, us parlem de la tornada de les ballades de sardanes a les Festes Majors de Sant Pere i de la Mare de Déu del Carme de Tarragona, segons ens informa el Casal Tarragoní; de que ja és obert el termini per presentar propostes al Fòrum Casteller de Catalunya que tindrà lloc enguany a Valls, per Santa Úrsula; de les Companyies La Formal d’Espectacles i Mov-i-ments, guanyadores de la 2a. Beca d’Innovació en Cultura Popular que atorga la Fundació Jaume Casademont; i de les Vi Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana.

Galeta del CD – Laietans

En l’apartat musical, i com que som gent de tradicions, en aquest  primer FES TA FESTA de l’estiu, escoltarem de nou dos temes musicals ja habituals al programa: “Per Sant Joan”, d’en Joan Manuel Serrat; i “La nit de Sant Joan”, d’en Jaume Sisa. I us presentarem la primera maqueta en CD del grup Laietans, que a toc de gralla s’atreveixen amb el Waka-waka i el Doraemon. El tema que us convidem a escoltar és una mica més tradi: es tracta de “Àngels i dimonis”, de Pol Ducable. Al final d’aquest resum del programa hi podreu veure alguns You-tubes del grup i ens podreu anar fent una idea més clara del que ens espera amb el promocional del CD que han promès per la setmana que ve..

I no faltaran les SECCIONS. Les habituals:

I les intermitents:

  • ROURENFOLK, amb en Jordi Roura i uns trobadors molt especials. El grup gironí Els Berros de la Cort ens interpreten un tema del seu nou CD Os nostres vicis e pecats: el titulat “Aital dona“.
  • CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre, i una història molt breu però també molt interessant i alliçonadora: avui ens explica la història de “La màquina de fer punxa”.
  • I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, que en aquest darrer espai de la temporada ens parla de la previsió a l’hora de viatjar.

I encara us en podriem avançar més de coses. Però millor que les escolteu. Bones revetlles!
————————————————————————-
I els videos dels Laietans anteriors al CD. El Carnestoltes de l’any passat s’atrevien amb Lady Gaga i el seu “Bad Romance”.

Aquest de la Loteria de Nadal també té conya. No us sembla?