Programa 117 – 06/07/2012
(Edició 1906)

Programa 117 – 06/07/2012
(Edició 1906)

PRIMER CAPÍTOL DE LA TEMPORADA ESTIUENCA

A l’estiu, el FES TA FESTA té novetats. D’entrada, començarem tots els programes estiuencs d’aquest mes de juliol amb un VIDEO RECOMANAT. Aquesta setmana us convidem a visionar el LIBDUB PER LA LLENGUA, DE FERRERIES, una iniciativa sorgida en aquesta famosa població menorquina, en la que una trentena d’entitats i centenars de veïns van voler defensar la llengua i la cultura pròpia i, alhora, repudiar la política lingüística del govern de José Ramón Bauzá. El lipdub es va enregistrar el 21 d’abril, amb la intervenció de 700 participants. Tots ballen i canten ‘L’amo de son Carabassa’, en versió i interpretació dels Sonadors de Son Camaró.

També tindrem l’habitual AGENDA i les NOTÍCIES ESCOLLIDES, en les que, entre d’altres coses, us parlem d’activitats geganteres, fent especial esment de l’estrena del Capgròs del nostre ex-col·laborador i bon amic Joan Miquel Merino; de Festivals de Dansa com és el cas de la Trentena edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, enguany desplaçat a Vic, i del Festival de Música de Sabadell; del canvi de nom del CPCPTC (Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana), ara DGCPT (Direcció General de Cultura Popular i Tradicional); i un llarg etcètera…

També hi haurà les seccions. Una de nova:

  • EDICIONS, en la que setmana rera setmana us deixarem al nostre web la referència d’una publicació, ja sigui CD o Llibre o DVD o qualsevol altre suport, que entenguem com a important i rellevant. En aquest primer episodi us parlem de la darrera producció de l’entitat “Músics per la cobla”: es tracta del doble CD “Joaquim Serra. Obra simfònica per a cobla”, que completa el total de 6 plaques que completen la integral de la música per a cobla del mestre de Peralada. I també n’escoltarem una mostra: en aquest cas la glosa “Els tres tambors” en una versió de l’any 2002 de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, dirigida pel mestre Jordi León.

I dues seccions reposades:

I més música, i més notícies, i més cultura popular i tradicional. Una hora de ràdio que no us podeu perdre.