Programa 125 – 31/08/2012
(Edició 1914)

Programa 125 – 31/08/2012
(Edició 1914)

JA HEM TORNAT DE VACANCES

El FES TA FESTA torna aquesta setmana a la fórmula estiuenca habitual, amb les veus de l’Amadeu Carbó i en Jesús Ventura, recuperant les seccions, l’agenda, les notícies, amb bona música…

I començant amb el VIDEO DE LA SETMANA de l’estiu. Al YouTube hem trobat aquest que esdevé una espècie de crònica del concert realitzat a la Festa Major de Terrassa, aquest passat 2 de juliol, per commemorar el 15è aniversari del grup La Carrau, amb la participació de totes les colles de cultura popular egarenca. Un “poutpourri” espectacular.

D’altra banda, tornen les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA, amb en Carles Esteve i la relació de castells més importants assolits per les colles en el darrer cap de setmana d’agost i, fent especialment esment a aquest “3de9 amb l’agulla Verd abans de Sant Fèlix”.
  • CANTS IMPROVISATS, amb la Marta Ibàñez, que aquesta setmana travessa fronteres i ens parla de “El cant improvisat al món. On es fa?”
  • FONS AMADES, la secció que fem amb col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat i que de la ma de l’Antoni Serés ens parlarà en aquesta ocasió de “Els papers familiars”, de Joan Amades.
  • I la reposició d’un l’EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, que tot i tret del seu context temporal, amb la calor que estem passant, pensem que pot ser suggerent: us parlarà de “Ventalls” (encara que siguin els de Corpus).

L’AGENDA la dediquem a aquesta 40a. edició de les JIF-Catalunya, les Jornades Internacionals Folklòriques que organitza ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore), que tindrà lloc entre els propers dies 6 i 10 de setembre; i a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, més noves de la 15a. Fira Mediterrània de Manresa, de la Revista d’Etnologia de Catalunya (ara en format digital) i de moltes coses més.
I en l’apartat musical, sardanes d’Enric Morera i Jaume Bonaterra, i temes de LA TROBA KUNG-FÚ i LA CARRAU.

Com diuen precisament la gent de LA CARRAU en el vídeo recomanat:
Tenim país! Tenim cultura! Que no ens parin!