Programa 128 – 21/09/2012
(Edició 1917)

Programa 128 – 21/09/2012
(Edició 1917)

UNA NOVA TEMPORADA INDEPENDENT

Comencem una nova temporada del FES TA FESTA amb tota la força i amb renovada il·lusió.

Un FES TA FESTA que recupera la seva fórmula habitual: amb l’ESCUDELLA d’activitats, amb les NOTÍCIES ESCOLLIDES, i amb una munió de seccions.

Les fixes com LA COLUMNA que aquesta setmana, de la ma del nostre director Jesús Ventura, està protagonitzada pel concepte “Independència”, en el més ampli sentit de la paraula. I la CRÒNICA CASTELLERA del nostre especialista Carles Esteve que ens porta, de fet, una doble crònica: d’una banda la de la Diada del primer diumenge de les Festes de Santa Tecla, a Tarragona, que ha titulat “Els liles guanyen el santfèlix tarragoní”; i d’una altra banda, la de la resta d’actuacions del cap de setmana passat fent especial esment a “Les catedrals barcelonines abans de la Mercè”. La primera la podreu sentir al programa i, totes dues, les podeu llegir al web.

A l’ESCUDELLA-AGENDA i a les NOTÍCIES ESCOLLIDES moltes activitats: el dimecres 27 de setembre, l’Associació Joan Amades ens convida a una nova sessió del cicle de conferències Estació-Xerrada Amades, en aquesta ocasió a càrrec de Jan Grau i amb el títol “Els laberints, viatges virtuals i iniciàtics”, a la seu de l’AEEF;  el dijous 28, l’Esbart Català de Dansaires, a la presentació del CD “Cançons per a la mainada”, una selecció de cançons de l’Apel·les Mestres interpretades pel Cor Infantil de l’Orfeó Català; el divendres 29, 30è Seminari Monogràfic organitzat per l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, a càrrec del professor Pau Fernàndez, que versarà sobre “La indumentària tradicional i la seva evolució”.

I notícies de la Cobla Contemporània que, a banda de presentar dues plaques “Sardaxou 7” i “Èxits 2.0”, proposen una nova línia editorial discogràfica: la nova col·lecció es dirà “Dedicats-1”. I també novetat de la Cobla La Principal de Cassà que han presentat la seva segona producció discogràfica titulada “Un tomb per la sardana”. I les notícies del CAT. I el 2n. Simposi Casteller. I moltes més coses…

A més, les seccions periòdiques:

I pel que fa a la música, a més del “Clàssics de cobla” i de la cançó del grup Esquirols que dona nom al programa i que està present sempre en els inicis de cada temporada, dues sardanes homònimes o quasi: “El retorn”, de Manuel Oltra, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona; i “Retorn”, la famosa obligada de fiscorn del mestre Josep Coll, amb la cobla Ciutat de Girona i en Jordi Estartús com a fiscorn solista.

Perquè nosaltres, radiofònicament parlant, ja fa molt temps que ho som d’independents. De fet, hi vam néixer. I a més, ens declarem públicament i ufanosa, com el primer “territori radiofònic català lliure”. Mireu si comencem forts la temporada!!!