Programa 145 – 18/01/2013
(Edició 1934)

Programa 145 – 18/01/2013
(Edició 1934)

AL FES TA FESTA CONTINUEM TOTS “CONNECTATS”

Una setmana més us oferim una horeta de ràdio dedicada a la cultura popular i tradicional de casa nostra. En aquesta tercera edició del programa d’aquest recentment estrenat 2013 us hem preparat una bona colla de coses.

D’entrada, a LA COLUMNA, el nostre director ens parlar de com són d’importants els records. De la necessitat de rememorar el passat per poder construir el futur. Vaja, que sens ha posat una mica seriós i malenconiós. Sinó fixeu-vos en el títol: “Commemorar per no oblidar“.

Però també tindrem les altres seccions, les periòdiques:

  • En primer lloc, la recentment estrenada DITES I REFRANYS, en la que en Víctor Pàmies ens explicarà en aquesta ocasió d’on prové l’expressió “Semblar Can Seixanta”. Ja veureu que no hi ha una sola resposta possible.
  • No faltarà la secció musical. Aquesta setmana ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep M. Francino, que ens convida a escoltar una versió jazzera de la popular cançó de Joan Manuel Serrat “Bon dia”, amb la veu de la Laura Simó i en Francesc Burrull al piano.
  • També tindrem la reposició del primer espai del FONS AMADES, un secció que escriu i locuta Antoni Serés i que és possible gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació Joan Amades. En aquest primer episodi i a títol d’introducció ens explica que és “El fons Arxiu Joan Amades”.
  • I acabarem el programa amb ELS MINUTS DE L’AGUILÀ i les doctes paraules del nostre amic el Sr. Llorenç. Aquesta primera intervenció del 2013 l’ha dedicada a parlar d’un “Calaix de sastre” força peculiar.

A més tindrem l’AGENDA i les NOTÍCIES ESCOLLIDES. A la primera, una sèrie de concerts entre els que destaquem  el que realitzarà la Cobla d’Alumnes del Conservatori Municipal de Barcelona el proper divendres dia 25, al vespre; o el que farà la Cobla de l’ESMUC el dilluns 28 a la tarda; o el que ha organitzat la cobla Reus Jove pel proper dia 2 de febrer, per celebrar el seu 15è. aniversari. Noves fornades de músics que volen mostrar-nos la seva feina.

I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem, entre d’altres coses, del Concurs de Cultura Popular “L’Hermós”, que ha convocat l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell amb la finalitat de fomentar i difondre la creació de nous espectacles basats en el cant de taverna i, específicament, en les havaneres; o del  Curs de Cant Col·lectiu a càrrec d’en Jordi Fàbregas que proposa L’Escola Folk del Pirineu-Tallers d’Arsèguel a raó d 6 sessions distribuïdes en 6 diumenges, un cada mes, i que s’inicia aquest diumenge 20 de gener; o de la Temporada estable de Titelles Tradicionals Catalans que tindrà lloc a la Casa dels Entremesos de Barcelona, a càrrec dels Titelles Vergés, cada segon dissabte de mes fins al juny, tot i que la primera sessió està anunciada per aquest dissabte dia 19.

I en la part musical, a més del tema d’en Xino, dues sardanes del nou CD CONNECTATS, del Col·lectiu GASP; i un tema del grup BIS DE PAS que porta per títol “Can Seixanta”.

I la setmana que ve, més FES TA FESTA. No tenim aturador!