Programa 146 – 25/01/2013
(Edició 1935)

Programa 146 – 25/01/2013
(Edició 1935)

UN “FES TA FESTA” SOBIRÀ I POÈTIC

Joan Maragall

O i tant! De la nostra sobirania ningú no en dubta. Però avui, a més, ens hem posat poètics. Començant per LA COLUMNA que aquesta setmana està protagonitzada per un gran poema, aquesta “Oda a Espanya” que l’insigne Joan Maragall escrivia a finals del Segle XIX, després del desastre de Cuba, i per la que hem comptat amb la col·laboració de la nostra bona amiga, la locutora i actriu  Maria Dolors Busquets.
No us la perdeu. Val la pena.

A banda de LA COLUMNA, però, unes quantes seccions més:

A l’AGENDA i a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem, entre altres coses, de la Festa de “Sa Pobla a Gràcia”, que tindrà lloc aquest cap de setmana en aquest barri barceloní dins la XXVI Edició del Festival TRADICIONÀRIUS; de la presentació del nou CD de “Sardanes de Josep Coll i Ferrando”, una festa que tindrà lloc el proper diumenge, dia 3 de febrer, a Foixà, amb la cobla Ciutat de Girona i el seu tenora solista com a protagonistes; de l’Exposició “La Barcelona irreverent – De la Societat del Born al Niu Guerrer“, de Jordi Pablo,  que podeu veure al Museu Frederic Marés fins el 26 de maig; o de la Conferència sobre Catalunya que ha impartit l’entrenador de bàsquet Joan Plaza als estudiants de la Universitat de Kaunas, a Lituània. L’actual entrenador del Zalguiris aprofita la ocasió per donar a conèixer el seu país arreu on està.

I a la part musical, Joan Maragall serà també el protagonista principal, ja que escoltarem la sardana “L’Empordà”, del mestre Enric Morera, en la versió del Grup PORT-BO i les GEMMA 4; un tema d’en Jaume Arnella amb textos del mateix Maragall i de Carles Riba; per acabar el programa amb “El cant de la senyera”, musicat pel mestre Millet.

Ja us ho hem dit: poètic i sobirà. En definitiva, patriòtic.