Programa 149 – 15/02/2013
(Edició 1938)

Programa 149 – 15/02/2013
(Edició 1938)

AL “FES TA FESTA” ENS AGRADEN ELS MICRÒFONS

Però nosaltres no els amaguem. Ans el contrari. Els posem ben visibles i ho enregistrem tot per a vosaltres, per a tots aquells que ens voleu acompanyar en aquesta aventura radiofònico-internàutica. Nosaltres no som espies, però com dirien a la Catalunya Nord, o “espiem” tot i us ho mirem d’explicar.

En aquest FES TA FESTA, us parlarem de moltes coses i, entre elles, de la presència de la cultura popular i tradicional a la xarxa, on podeu consultar ja la GUIA D’APLECS SARDANISTES 2013; us parlarem de “Flyers i Flaixmobs“, ja que aquests és el títol de LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura, que ens parla d’aquesta iniciativa propagandística de cara als turistes que han endegat l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) i l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona per les ballades que aquesta entitat organitza al Pla de la Catedral de la Ciutat Comtal els diumenges i festius al matí; i de la FIRA MEDITERRÀNIA, de Manresa, que ha obert ja la inscripció per als artistes que vulguin presentar els seus nous projectes a l’edició del proper mes de novembre; i de la VIOLINADA, que se celebra aquest cap de setmana a Argelaguer; i de moltes coses més.

A les seccions, a banda de LA COLUMNA, força i variat:

  • DITES I REFRANYS, amb el paremiòleg Víctor Pàmies que aquesta setmana ens parla d’allò de fer “La puta i la Ramoneta”.
  • CLÀSSICS DE COBLA, que en aquesta ocasió ens acosta a la figura del mestre Josep Blanch i Reynalt, del que enguany es commemora el 125 aniversari del seu naixement i del que escoltarem una de les seves sardanes més inspirades i conegudes: “Una mitja virtud”.
  • FONS AMADES, amb en Toni Serés i la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Joan Amades, en la que avui coneixerem la relació entre “Els ex-libris i Joan Amades“.
  • I al final del programa ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, amb el nostre benvolgut Sr. Llorenç, que ens explicarà el que fa una coneguda seva, la Sole Fuentes i Montoya, en un espai titulat “Estirar la roba“.

I a més, la música: amb les sardanes “Davant de la Catedral”, d’Agustí Borgunyó i “Eulàlia”, de Mossèn Àngel Obiols. I un tema que ens arriba de ses illes, escrit per Bernat Mas i Miquela Lladó i que ens interpreta el seu grup MÚSICA NOSTRA: el titulat “Fandango confiat”.

Però vosaltres no us heu de confiar, que passa la setmana molt de pressa. I d’aquí a 7 dies ja teniu un altre FES TA FESTA. A veure si encara no haureu escoltat aquest?