Programa 153 – 15/03/2013
(Edició 1942)

Programa 153 – 15/03/2013
(Edició 1942)

Joaquima Serra i Lleonsí

UN “FES TA FESTA” PER LA QUIMA

Per que aquesta setmana passada ens ha deixat, a l’edat de 75 anys, la Joaquim Serra i LLeonsí, la filla del mestre Joaquim Serra, i ens ve de molt de gust dedicar-li aquest programa que començarem amb LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura, en aquesta ocasió amb un títol prou explícit: “Adéu, Quima”.

Escoltarem tres temes musicals molt vinculats a la Quima Serra: començant per la sardana que li va dedicar el seu pare i que porta per títol “La meva Joaquima”; seguint amb la versió de la Coral de Castellterçol de l’harmonització per a quatre veus mixtes del mateix mestre Serra de la popular Dansa de Castellterçol; i acabant encara el programa amb una altra sardana del mestre de Peralada, la que dedicà a la seva esposa “Margarida”.

A l’AGENDA us parlarem de recitals d’esbarts, d’aplecs sardanistes i de trobades geganteres, però farem un especial esment de les Festes de Sant Josep Oriol a Barcelona, amb els populars Gegants del Pi com a protagonistes principals. I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, a més del Primer Concurs de Sardanes de Caire Popular que ha convocat l’Agrupació Sardanista de Ripoll i del 32è. Seminari Monogràfic de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, que consistirà en una Taula Rodona al voltant de les “Experiències de treball amb infants en els esbarts” i que se celebrarà aquest diumenge dia 17 a l’espai Alchemika, de Barcelona, us parlarem especialment de nosaltres i, més concretament, del web del FES TA FESTA i de les novetats afegides les darreres setmanes i a les que afegirem properament, destinades molt especialment a les emissores que poc a poc ens van incorporant a la seva programació.

I no faltaran les seccions:

  • Com les DITES I REFRANYS del nostre benvolgut paremiòleg Víctor Pàmies, que acabarà aquest primer bloc de 10 espais amb un que ha dedicat a l’expressió “Anar a fer punyetes”. Però no patiu que no ens ho diu a nosaltres. Ben aviat el tornarem a tenir al programa amb nous espais.
  • La secció musical d’aquesta setmana ens la duu en Jordi Roura que en el seu ROURENFOLK ens convida a visitar simultàniament les dues ribes de la mar Mediterrània, quelcom que pot semblar increïble però que és possible gràcies a la música de l’algerià Yacine Belahcene i el seu Groove del que escoltarem un tema a ritme de rumba que es titula “Algèria”.
  • També tindrem una reposició de la secció FONS AMADES que realitza l’Antoni Serés en col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat. Avui coneixerem la relació de “L’esperantisme i Joan Amades”.
  • I acabarem amb les doctes paraules del nostre avi preferit. Avui a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, l’entranyable i imprevisible Sr. Llorenç ens explica la seva expedició, juntament amb la seva estimada Montserrat, a un restaurant de cuina de disseny. Una particular crònica d’una “Vivència culinària“.

I la setmana que ve i la següent, sengles programes musicals del FES TA FESTA. Un any més no farem vacances per Setmana Santa. No en sabem. Ja no recordem quan en vam fer per darrera vegada. La nostra ràdio no s’atura mai.