Programa 163 – 24/05/2013
(Edició 1952)

Programa 163 – 24/05/2013
(Edició 1952)

NOUS CD’S AL “FES TA FESTA”

Si més no, la part musical del programa està aquesta setmana dedicada a nous enregistraments discogràfics: alguns que commemoren aniversaris, com el 90è de la cobla La Principal de Terrassa o el 60è de la cobla Sabadell; i d’altres que en lloc d’anys (que també) acumulen volums, que que escoltarem també una sardana del CD “Contemporanis 8”, de la cobla Contemporània.

Però el programa, a més de música, tindrà moltes altres coses. Algunes habituals. Com LA COLUMNA, del nostre director Jesús Ventura, que aquesta setmana ens parla de “Símbols espirituals”, en una reflexió en veu alta sobre les habituals i ineludibles visites a Montserrat (més enllà de les creences religioses) d’una gran quantitat de col·lectius i entitats de tota mena. Un fenomen realment interessant.

A la CRÒNICA CASTELLERA, en Carles Esteve ens explicarà que aquest cap de setmana passat “Els verds han fet el primer castell de nou de la temporada”. I no ens parlarà només dels de Vilafranca sinó, com és habitual, farà un repàs general a les actuacions més importants de totes les colles del país.

Pel que fa a les seccions, el bo i millor:

  • Una nova intervenció del nostre amic, el Sr. Aguilà, que torna a carregar amb els mòbils. I quan dic carregar no em refereixo a endollar-los a la corrent. Ja ho veureu, ja. Està d’allò més preocupat. Potser per això, en aquesta ocasió ELS MINUTS DE L’AGUILÀ es parlen d’un “Exemple a seguir”.
  • Reposarem un altre capítol dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, en el que el nostre etnòleg particular, en Gustau Molas, ens parla de “Picacanyes”. Un secret sonor amb una història molt interessant.
  • I reposarem un ROURENFOLK dedicat al Grup Marsupials, que ens interpretaran el tema de l’Eduard Casals titulat “Alopècia” amb l’acordió de la Cati Plana, entre d’altres músics.

Precisament a l’AGENDA us parlarem d’una actuació dels esmentats Eduard Casals i Cati Plana que tindrà lloc el proper dimecres 29 de maig al C.A.T., en una nova sessió de “La taverna del CAT”; i de la TAMBORINADA 2013, que se celebrarà el proper diumenge dia 2, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, amb el títol genèric de “L’aigua, font de vida”, entre molts altres actes.

I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES garlarem de la Revista CARAMELLA; i de les Exposicions que han endegat la Colla dels Geganters de Rubí; dels Tallers Artesans de sals aromàtiques, de pa i de cervesa del Col·lectiu El Trill, d’Argençola; i de moltes coses més.

I el que ha quedat en el tinter. Sort que la setmana que ve, hi tornarem.