Programa 164 – 31/05/2013
(Edició 1953)

Programa 164 – 31/05/2013
(Edició 1953)

UN “FES TA FESTA” AMB WHISKY ESCOCÈS

I és que el fet que les escocesos ja tinguin data de referèndum per la seva independència ens ha fet brindar i no ho podíem fer amb altra cosa. Això sí, de manera virtual.

Ja a LA COLUMNA, el nostre director Jesús Ventura ha recollit algunes dades sobre el més famós dels mams destil·lats i sobre els seus conreadors. I en la comparança elucubra irònicament si “Exportar Ratafia” podria ser una bona solució als nostres problemes. O potser Aromes de Montserrat…

L’Àliga de Reus

Però no ens oblidem que, malgrat la dèria independentista que ens aclapara, el programa és de cultura popular i tradicional. I és per això que a l’AGENDA i a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem d’un munt de coses: del “Juny al CAT“, el programa d’activitats i concerts que ha programat el Centre Artesà Tradicionàrius, de Barcelona; de la nova revista digital de la Coordinadora de Colles Bastoneres de Catalunya que porta el nom de “Bastons”; de la visita que a mitjans de juny farà el Seguici festiu barceloní a Reus, tot tornant la que l’Àliga” reusenca feu a Barcelona per Santa Eulàlia; de l’Exposició Faràndula – 500 anys d’imatgeria festiva a Girona que es pot visitar fins al 29 de setembre a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Història de Girona; de la 5a. edició del Retaule dels EmbotitsHerois de palla per la victòria d’un poble, la llegenda de la vila de Sallent escenificada el dissabte dia 1 de juny a la nit a Sallent, a càrrec de la Coral Nova Harmonia; de la VII Nit dels Castells que se celebrarà a Valls el proper dia 8 de juny; i de moltes coses més.

També tindrem les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que ens parla de les “Catedrals de la Vella” fent referència de l’estrena per partida doble, aquest darrer cap de setmana, d’aquesta construcció tan emblemàtica part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
  • Estrenem una nova secció musical: CANTS DE TAVERNA, així com un nou col·laborador, en Francesc Sànchez Carcassés que durant tot aquest estiu ens portarà periòdicament molts temes musicals relacionats amb el món de l’havanera. I per començar, “El meu avi”, de José Luís Ortega Monasterio, amb el Grup Port-bo.
  • Una nova entrega de les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb guió de Nico Alonso i la veu de la Berta Miró. Aquesta vegada es desplacen cap a Ponent, i visiten la vila nadíua del nostre amic Llorenç Aguilà, per parlar-nos del “Gegants del Barri de la Mercè de Tàrrega”.
  • I reposarem un EXPEDIENT C, del nostre benvolgut amadeu Carbó, concretament aquell que ens parlà en el seu dia de l’expressió “Donar carabasses”.

I a la part musical, ens nodrim de les darreres novetats discogràfiques amb les sardanes “Aina” de Jordi Paulí i “Sabadell LX” de Lluís Alcalà, interpretades respectivament per les cobles Maricel i Sabadell. I escoltarem també “La marxa de La Patum”, en un arranjament del mestre Joan Baptista Lambert, interpretada per la Banda de l’escola Municipal de Música de Berga, dirigida per Ricard Cuadras.

I tot assaonat amb whisky escocès! Què més voleu?