Programa 167 – 21/06/2013
(Edició 1956)

Programa 167 – 21/06/2013
(Edició 1956)

UN FES TA FESTA “ESPECIAL SANT JOAN”

Arriba l’estiu. I arriba Sant Joan i amb ell el foc, els petards, els coets, la coca i el cava. I és per això que quasi tots els temes musicals del programa d’avui giren entorn d’aquesta primera gran festa estiuenca.

Escoltarem a un jovenet Joan Manuel Serrat i la seva inoblidable cançó “Per Sant Joan”. A l’inconfusible Jaume Sisa amb la cançó que donava títol a un dels mítics musicals de DAGOLL DAGOM: “La nit de Sant Joan”. A Toni Rulló i la Pegebanda amb una singular versió d’una cançó de bressol popular del Camp de Tarragona: aquella que diu “Sant Joan feu-lo ben gran…”. I també la sardana de Jordi Moraleda titulada “La màgica nit de Sant Joan”.

Però a banda del contingut musical tindrem seccions, de nova factura o recuperades:

  • LA COLUMNA d’avui està dedicada al “Missatge de la Flama del Canigó 2013”, que enguany ha fet el capellà i historiador i membre de l’nstitut d’Estudis Catalans, Antoni Pladevall i Font i que escoltareu amb la veu de l’Amadeu Carbó. Una columna que de gust firmaríem tot l’equip del FES TA FESTA. En aquest link us el podeu baixar en PDF.
  • També tindrem la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, en la que avui destaca la Festa del 44è aniversari dels Castellers de Barcelona i la seva exitosa actuació amb “Un 3de9 d’aniversari” molt destacat que no realitzaven des del 2004.
  • Començarem a recuperar una secció que recordarem durant tot l’estiu: LES CASES DE LA FESTA, amb guió d’Albert Rumbo i veu d’Elena Mayor. En aquest primer capítol ens expliquen “El què i el perquè”.
  • I també reposarem un altre EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, un que va de diables i que ens explica el qu va ser “Un enterrament original”.

I a més, moltes notícies i actes pels propers dies: el FOLK A L’ESTIU a Girona, que han organitzat pels propers dies 5, 6 i 7 de juliol la gent d’Escapillem, amb un munt de xerrades, tallers i balls folk; l’espectacle ESQUIROLS XXI, una proposta dels Scirius que fa un parell d’anys que roda i que podeu veure al Centre Artesà Tradicionàrius el proper 6 de juliol, amb la participació dels autèntics ESQUIROLS com a convidats especialíssims; la presentació del llibre “EL MÚSIC DE L’AMERICANA VERMELLA – Joan Viladomat i la Barcelona descordada dels anys vint”, de Jaume Collell, que tindrà lloc el proper dijous 27 de juny, a les 8 del vespre,  a la Sala Mompou de la seu de l’SGAE de Barcelona; o del projecte de turisme cultural VETLLADA TRADICIONAL A LA MASIA, una iniciativa de l’empresa El generador, amb la col·laboració de L’ESPONA i CAL BLE i el suport del departament de Cultura, que es presentarà el proper dimecres dia 26 de juny, a la finca Can Macià-Caves Bohigues, de la població d’Òdena.

Ah! I una altra notícia molt important: des del passat dia 17 ja s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS EN MATÈRIA CULTURAL. Els que hagin de demanar calés que s’espavilin que hi ha molta paperassa per omplir.

Ho podeu fer mentre escolteu el FES TA FESTA.