Programa 168 – 28/06/2013
(Edició 1957)

Programa 168 – 28/06/2013
(Edició 1957)

I TAMBÉ UN FES TA FESTA “ESPECIAL SANT PERE”

No sortim d’una revetlla i ja n’arriba una altra. I el mateix passa amb els FES TA FESTA. Aquesta setmana us parlem d’un munt de coses, entre les que destaquem la celebració del 40è aniversari de COMEDIANTS, una de les companyies de teatre més internacionals del país i que més atenció ha tingut ja des dels seus inicis per la incorporació de la cultura popular i tradicional als escenaris. Us recomanem especialment l’entrevista que li vam fer en el FES TA FESTA ara fa justament 2 anys a en Jaume Bernadet, director artístic de la Companyia.

També ens fem ressò, en el món dels esbarts dansaires de la iniciativa en forma de ponència que ha endegat en Josep M. Fuentes davant l’anunci fet pels membres del consell directiu de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de la decisió de deixar els seus càrrecs a l’assemblea general de 2014. L’ha titulat “Repensar l’Agrupament per no haver-lo de refundar” i tindrà lloc el proper dissabte dia 6 de juliol, a les onze del matí a la seu de l’Agrupament, al carrer de València, 558, sisè 1a., de Barcelona.

No faltarà la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que ens parla del gran nombre de castells de 9 assolits el passat cap de setmana i Sant Joan: “Quatre colles fan castells de 9“; ni LA COLUMNA, la darrera de la temporada que aquesta vegada ens ha escrit el nostre benvolgut Sr. Llorenç Aguilà i que ha titulat: “Conductes festives: Els ximples fan la festa i els llestos la celebren?”.

També reposarem dues seccions: el capítol segon de LES CASES DE LA FESTA, que amb l’Albert Rumbo i l’Elena Mayor ens donarà a conèixer “La Casa de la Festa Major de Vilafranca del Penedès”. I un EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó que ens parla d’una locució ben nostrada: “Alto les seques!”.

I els temes musicals amb el nom de Pere com a protagonista: les sardanes “Sant Pere de Bertí, de Josep M. Serracant, i “Sant Pere de Roda”, de Francesc Basil; el “Vals-jota d’en Peret Blanc”; i dos temes que glosen el tema popular “En Pere Gallerí”: la sardana de Josep Maria Vilà i Gandol i la cançó del grup POMADA.

I la setmana que ve, el FES TA FESTA continuarà amb la fórmula estiuenca. Però ja us ho explicarem.