Programa 172 – 26/07/2013
(Edició 1961)

Programa 172 – 26/07/2013
(Edició 1961)

UN “FES TA FESTA” PLE A VESSAR

Ja per començar, com a VIDEO RECOMANAT tenim un Youtube d’allò més interessant. Un reportatge de la BBC sobre les audicions de sardanes a Barcelona. Segur que si fileu prim hi trobareu moltes coses a dir, però no creieu que l’important és que se’n parli? I al cap i a la fi, no la vessen tant com això.

En homenatge als professionals de la BBC que han volgut observar i participar de la nostra sardana escoltarem una sardana atípica fruit de la ploma del més anglès dels nostre compositors: Robert Gerhard, el vallenc afincat a Cambridge va escriure moltes obres importants de la música clàssica europea i també dues sardanes que numerà. Nosaltres us convidem a escoltar un fragment de la “Sardana n. 2”, amb un llenguatge atrevit i valent i amb la incorporació a la cobla d’altres instruments com ara la flauta, el fagot o la percussió.

I escoltarem més temes musicals però alternant amb les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, amb el detall dels castells més importants assolits el passat cap de setmana. Una munió d’èxits de les diferents colles que el mateix Carles ha resumit amb el títol: “Espectacle de gamma extra”.
  • Un nou ROURENFOLK que de la ma d’en Jordi Roura ens farà conèixer millor un grup de qualitat amb la gralla com a protagonista: els Canya d’or i el seu tema declarat oficial de la passada Festa Major de Sant Pere, de Reus: la “Cúmbia de la Festa Major”. En podeu fer un tast en aquest Youtube del Making-of del clip que podeu trobar a la secció.
  • La Berta Miró i en Nico Alonso ens explicaran els detalls de la vida i miracles dels “Gegants de Montbrió del Camp” en un nou episodi de la seva itinerant secció HISTÒRIES DE GEGANTS.
  • I acabarem recordant una de les primeres intervencions del nostre benvolgut amic Llorenç, ara ja fa uns anys, quan començava amb ELS MINUTS DE L’AGUILÀ i ens explicà la circumstància viscuda d’una “Audició perfumada”.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem, entre d’altres coses, del final dels Campus de Cultura Popular; de la Fira MEDITERRÀNIA de Manresa; i de l’XI Racó dels Artesans, la Fira de Fibres Vegetals que tindrà lloc el primer cap de setmana d’agost a Mas de Barberans, al Museu de la Pauma, el Centre de Desenvolupamenr Rural de la comarca del Montsià.

I completarem la part musical amb Els Randellaires i la seva interessant versió de la cançó tradicional “Matinet me’n llevo jo”; i les sardanes “Viatge”, de Tomàs Gil i Membrado, i “Nit estelada”, de Josep Saderra.

Només heu de fer un “click” en el reproductor i arrancarà una hora de ràdio feta expressament per a vosaltres. No us la perdeu. I la propera setmana, més i més i més i més….