Programa 272 – 26/06/2015 – Edició 2061

Programa 272 – 26/06/2015 – Edició 2061

DARRER PROGRAMA DE LA 26a TEMPORADA DEL “FES TA FESTA”

Un programa en què farem crònica extensa i variada de la recentment celebrada Festa de Sant Joan. Començant per LA COLUMNA del nostre director, en Jesús Ventura, en què ens explicarà la seva particular visió del fenomen, sense dubte, més arrauxat de les revetlles i en què els catalans es gastaran aquest 2015 uns 9 milions d’euros, cremant més de 180 tones de “Petards”.

També l’Amadeu Carbó ens explicarà a grans trets com funciona aquesta xarxa necessària d’equips de foc per tal que la Flama del Canigó pugui arribar i nodrir la totalitat de les fogueres dels Països Catalans que ho sol·liciten.

I a totes les seccions, la Festa de Sant Joan serà també la protagonista:

  • Ho serà a la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que, a més de parlar-nos del cap de setmana passat, ens farà la crònica de la Diada de Sant Joan, a Valls, amb una gran actuació de la Colla Vella en què assolí “El 2 de 9 descarregat més matiner“.
  • També els SONS DE LA TRADICIÓ, d’en Ramon Vilar, estarà dedicat a la festa del solstici d’estiu i ens convidarà a escoltar dues tonades característiques de la nit de “Sant Joan“, una de cantada i una altra d’instrumental.
  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, les tindrem per partida doble, ja que, a banda de la que toca per avui, que no és altra que aquella que pregunta i respon: “Què hem de fer? Vendre la casa i anar de lloguer“, recuperarem una altra de les primeres edicions en què en Víctor ens parlava de les dites que fan referència al “Cicle de l’allargament del dia“.
  • I acabarem el programa i la temporada amb el Sr. Llorenç Aguilà, que a la seva docta secció ELS MINUTS DE L’AGUILÀ abordarà també el tema de les festes estiuenques a la nit i a la fresca. Des del seu sempre original i particular prisma ho ha titulat “La conquesta de l’espai“.

A més us parlarem de diferents espectacles com ara la presentació a Perpinyà, el proper 4 de juliol, de l’espectacle “Som mediterranis”, del Grup Montgrí Dansa, de Torroella de Montgrí, acompanyat per la cobla Mil·lenària. O de l’actuació que la revetlla de Sant Pere farà l’Orquestrina Synerenca de l’Escola de Música d’Arenys de Mar, al Bar Verdura i Cultura, de Caldes d’Estrac.

I, és clar, que fins i tot la música és santjoanesca: “La nit de Sant Joan”, de Jaume Sisa; “Sant Joan”, una cançó popular de bressol del Camp de Tarragona amb la particular versió d’en Toni Rulló i la Pegebanda; i per acabar, i com és tradició els finals de temporada, el tema de Joan Crosas i Esquirols que dóna nom al programa: “Fes ta festa”.

Una vegada més, la flaire de pólvora i la llum del foc ens situen i ens recorden que hem arribat al final d’una altra temporada del FES TA FESTA. La 26a temporada oficial del programa, la que va de setembre a juny, arriba al seu final amb aquesta edició que us presentem avui. Però és un final que no acaba res. Perquè el FES TA FESTA no s’atura a l’estiu. Sense pausa obrim a partir de la propera setmana la temporada estiuenca, plena de noves i velles seccions, de música, de notícies…