Programa 174 – 09/08/2013
(Edició 1963)

Programa 174 – 09/08/2013
(Edició 1963)

EL “FES TA FESTA” AMB LA VIA CATALANA

Perquè en aquest segon programa del mes d’agost us en parlem força. Començant pel VIDEO RECOMANAT que en aquest cas són dos pel preu d’un, ja que hem recollit dos dels vídeos promocionals endegats pels organitzadors i diverses entitats. A banda, podeu tenir tota la informació d’aquesta Via Catalana al web via.assemblea.cat i també us donem tota la informació que ens ha facilitat la Federació Sardanista de Catalunya pel que fa a la seva col·laboració en la que ha de ser una festa memorable, històrica i transcendent pel futur de Catalunya.

La part musical del programa també l’hem pensat al·lusiva a la Via i a la llibertat que proposa i anhela. Així escoltarem un tema de Manel Camp titulat “Anhels”, amb el dúo Jordi Molina i Ramón Escalé; la “Cançó d’amor per la llibertat, rapsòdia llachiana per anar més lluny, de Francesc Cassú; i les sardanes “Lliure”, de Frederic Guisset, i “Llibertat”, de Ricard Viladesau.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem de la convocatòria dels PREMIS ATENEUS 2013 que ha publicat ja la FAC (Federació d’Ateneus de Catalunya), i de l’aparició i el contingut dels números estiuencs de dues revistes històriques amb la cultura popular i tradicional com a protagonista: GEGANTS i SOM.

I també tindrem les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que, dins la relació dels castells més importants del cap de setmana passat, ens destaca la històrica actuació del passat dissabte a Vilafranca a càrrec dels Catellers de Barcelona. El títol de la crònica és prou explícit: “Barcelona fa història”.
  • Reposem un capítol ja veterà d’ELS TEMES D’EN XINO, en el que en Josep M. Francino ens proposa escoltar la particular versió de la Marina Rossell d’un clàssic sardanista etern: “La santa espina”.
  • Amb la veu de la Berta Miró i amb guió d’en Nico Alonso coneixerem una nova entrega de les  HISTÒRIES DE GEGANTS. En aquest cas ens desplacem cap a la comarca de la Garrotxa per conèixer als “Gegants de Sant Feliu de Pallarols”.
  • I per acabar el programa rememorarem una altra de les primeres intervencions internàutiques del nostre benvolgut targarí de confiança: a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en Llorenç ens parlarà de “Safareigs”.

I per la setmana que ve ja tenim més cosetes preparades. Però cal anar a pams. Que en temps de vacances els excessos no són bons. Tot i que us podem assegurar fefaentment que el FES TA FESTA no té cap tipus de contraindicació.