Programa 177 – 30/08/2013
(Edició 1966)

Programa 177 – 30/08/2013
(Edició 1966)

TOTS A LA VIA CATALANA

Perquè parlem del que parlem, sempre anem a parar al mateix lloc. O millor encara: cadascú al lloc que li toqui.

Però malgrat la nostra obsessió independentista, al FES TA FESTA parlem de moltes més coses. Per exemple, us recomanem uns vídeos, ja que el VÍDEO DE LA SETMANA aquesta vegada torna a ser doble i va també lligat amb el nostre primer tema musical: “La mirada d’en Marcello”, aquesta magnífica versió grallera del Grup La Canya d’or, de Reus, del tema instrumental que escrigué en Lluís Llach. L’escoltarem al programa, el podreu sentir en un Youtube d’un directe d’una actuació a la Fira de Manresa del 2011, i a més, al final d’aquest text hi trobareu també el link a un reportatge del programa “La sonora”, de TV3, perquè pugueu saber tot allò que vulgueu sobre la gralla i molt més.

A les seccions, com sempre, de tot i força:

  • La CRÒNICA CASTELLERA, d’en Carles Esteve, en la que ens explica les “Grans diades abans de Sant Fèlix” que van succeir el cap de setmana passat. A partir de dilluns podreu tenir tota la informació sobre el present i apassionant cap de setmana a la plana de les cròniques.
  • Una nova mostra dels CANTS DE TAVERNA, amb en Francesc Sànchez Carcassés, que aquesta setmana ens convida a escoltar un clàssic de clàssics amb el grup Els Pescadors de L’Escala: “La sardina”.
  • Recuperem també un episodi de LES CASES DE LA FESTA, el que ens parla de “La Nau, cultura i tradicions de Sant Feliu de Llobregat“, i que ens permetrà, amb guió de l’Albert Rumbo i la veu de l’Elena Mayor, conèixer a fons la casa de la festa de la capital del Baix Llobregat.
  • I per acabar, en Gustau Molas ens presentarà un altre dels seus “SECRETS DE L’ETNOLÒGIC. El d’avui té un nom d’allò més suggerent: ens parlarà d’un “Setrill matrimoni”.

Pel que fa a la música, completarem el programa amb dues sardanes: “La sardana dels dilluns”, d’en Marcel Casellas; i “Nupcial”, de Josep M. Vilà i Gandol. I un entranyable tema casteller d’en Miqui Giménez, aquella “Rumba del 5 de 9” que escoltarem amb els Ministrils del Raval de Terrassa.

Una bona munió de coses en aquest darrer FES TA FESTA d’agost. O és el primer de setembre…

—————————————————-