Programa 183 – 11/10/2013
(Edició 1972)

Programa 183 – 11/10/2013
(Edició 1972)

UN “FES TA FESTA” GENUÍ

Dels de sempre, vaja. Un FES TA FESTA com els habituals, amb tots els elements als que us tenim acostumats. Amb una COLUMNA en la que el nostre director Jesús Ventura reflexiona i elucubra sobre les moltíssimes dificultats en què es troben els responsables econòmics de les entitats culturals i de tota mena, en el moment que s’acaben de publicar les llistes de les concessions provisionals de les subvencions del Departament de Cultura. De vegades poden semblar ben bé “Subvencions dissuasives”.

Però a més, tindrem les altres seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA, amb en Carles Esteve, que ens explicarà el que ha estat un “Cap de setmana ple de novetats”, fent referència a aquest primer cap de setmana d’octubre que hem deixat enrere.
  • Tindrem un altre episodi dels CANTS DE TAVERNA, amb en Francesc Sànchez Carcassés, que en aquesta penúltima secció de la temporada ens presenta, a ritme de rumbeta, un tema titulat “Calafell”, amb el Grup Veles i vents.
  • També coneixerem una altra de les HISTÒRIES DE GEGANTS que prepara en Nico Alonso i que ens explica la Berta Miró: en aquest cas ens desplacem cap a la Baixa Cerdanya per conèixer als “Gegants de Quiexans”.
  • I a la part final del programa coneixerem un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas, que des del Museu Etnològic de Barcelona ens explicarà què és una “Granota”.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem de la Trobada de  Puntaires que ha convocat pel proper dia 19 d’octubre l’Associació de Puntaires de Catalunya en el seu 25è aniversari; la cita serà al Claustre del Monestir de Ripoll.

I a més, tindrem una petita AGENDA, amb actes de tot tipus entre els que destaquem la Setena Fira del Món Geganter que se celebra aquest cap de setmana a Sallent; o les Festa de Sant Martirià, altrament anomenada FESTA MAJOR DE LA SARDANA, que tindrà lloc el proper cap de setmana, del 18 al 21 d’octubre, a la vila de Banyoles.

Precisament, dues de les tres sardanes que hej programat en l’apartat musical estan dedicades a la capital del llac: “El llac per joguina”, de Manuel S. Puigferrer, i “A Banyoles, el 50è”, de René Picamal. La tercera és de Josep M. Bernat i fa referència a una de les qualitats més importants que cal tenir si pertanys as una associació cultural sense ànim de lucre i s’acaba de publicar la llista de subvencions: el seu títol, “Perseverança”.

I la setmana que ve, el FES TA FESTA, també perseverarà. Més ben dit, tots els que fem el FES TA FESTA perseverarem i us presentarem una nova edició. Mentrestant, gaudiu de la que us hem preparat aquesta setmana. Persevereu en la nostra escolta. No fa mal…