Programa 191 – 06/12/2013
(Edició 1980)

Programa 191 – 06/12/2013
(Edició 1980)

AL “FES TA FESTA” NO FEM FESTA

Un divendres més pengem l’edició setmanal del FES TA FESTA al nostre web. La gent que fem el programa vivem en festa, però no fem festes de calendari, i menys aquesta que celebra l’exitència d’una Constitució que no ens permet constituir-nos en el què vulguem.

Un FES TA FESTA que tindrà de tot. Començant per LA COLUMNA del nostre director, en Jesús Ventura, que amb el títol “Posar-se d’acord per Nadal” constata com l’esperit de les festes ja properes ens mena cap a una concòrdia relativament fàcil, sobretot si pensem en com es poden complicar les coses davant els compromisos familiars que es generen. Tal vegada també l’esperit nadalenc provoqui l’acord entre els que han de triar dia i pregunta per la cobejeda consulta.

Tindrem també CRÒNICA CASTELLERA. O més ben dit, un nou capítol del resum de l’any de la temporada castellera que ha preparat en Carles Esteve. En aquest Resum de la Temporada 2013 (2) ens parla, concretament, de les colles de 9, que han crescut en nombre en aquest 2013 que estem a punt d’acomiadar.

I més seccions:

  • En Jordi Roura ens porta un nou ROURENFOLK, en el que ens convifda a conèixer i escoltar a l’admirat i aparentment retirat Artur Blasco. Res més llunt de la realitat. En aquest espai podreu escoltar una mostra del seu nou CD-Llibre que ha enregistrat darrerament: concretament el tema titulat “Els tres dallaires”.
  • També tindrem un nou article pessebrístic en l’espai EL PESSEBRE ÉS UN MÓN que fem en col·laboració amb el Col·lectiu El Bou i la Mula. La ploma d’en Jordi Monllor i la veu de la Laura Bosch ens parlaran de “La plantada del pessebre a Sant Mateu”, una tradició viva des del 1971.
  • I coneixerem una nova anècdota vivencial i alliçonadora del nostre benvolgut Sr. Llorenç. Al seu espai ELS MINUTS DE L’AGUILÀ ens explicarà la curiosa història de “Lo pestell”.

A més, tindrem una mica d’AGENDA. I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, entre d’altres temes, us parlem de la designació d’Olot com a Vila Gegantera de les Comarques Gironines 2014 o de que la cultura catalana tindrà veu pròpia a l’UNESCO mitjançant l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, entitat que agrupa més de 3500 associacions de cultura popular catalana.

I a la part musical, a banda del ROURENFOLK, recordarem algunes de les commemoracions i efemèrides d’aquest ja quasi caducat 2013. Escoltarem la sardana “Pau en el món”, de Narcís Paulís, i el “Ball de rams”, de Josep Casas Augé, dos autors dels que enguany s’acompleixen els 25 anys del seu òbit. I acabarem amb la sardana “Pensant en tu”, de Josep Blanch i Reynalt del que enguany es commemora el 125è aniversari del seu naixement.

I la setmana que ve un altre FES TA FESTA. El penjarem el dia de Santa Llúcia. Aquesta sí que és una data assenyalada en el nostre calendari. S’ha de muntar el pessebre… Aquest dia sí que podríem fer festa!

Perquè avui és Santa Llúcia, dia de l’any gloriós…