Programa 195 – 03/01/2014
(Edició 1984)

Programa 195 – 03/01/2014
(Edició 1984)

Imatge extreta del blog de Sílvio Falcón

BONA MÚSICA I SECCIONS PER COMENÇAR L’ANY AL “FES TA FESTA”

El cert és que estem contents: comencem un nou any, un any veritablement especial per moltes coses, però també pel FES TA FESTA. Un programa que podrà celebrar tres efemèrides ben especials: d’una banda, i per anar fent boca, el programa número 200 de l’època internàutica, allà a primers de febrer. Als voltants de Sant Jordi, arribarem al FES TA FESTA 2000 de tota la nostra història. I encara, el mes de setembre, s’escauran els 25 anys des de la primera emissió del programa.

Però de tot això ja tindrem temps de parlar-ne. Ara el que us proposem és aquest primer programa de l’any, amb molta música i la reposició de tres seccions que van bé amb l’època de l’any en què ens trobem.

En la part musical, cinc temes.

Dues novetats: un tema del doble CD de Comediants que commemora els seus primers 40 anys de vida, concretament “La rumba de la tol·lerància”; i un tema de l’espectacle “La jota+bella”, de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreies, la cobla Reus Jove i l’Esbart Reus Dansa: es tracta de la popular cançó “El carrilet de La Cava”, en l’enregistrament en directe efectuat per Catalunya Música al Teatre de Tarragona, el dia de la presentació de l’espectacle.

I tres clàssics dels FES TA FESTA: “Els Reis Mags vindran aviat” amb en Rhamon Roma; la sardana “Cap d’any”, del mestre Joaquim Zamaocois; i per acabar el programa, el “Fes ta festa”, d’Esquirols.

I a les seccions, com dèiem, tres reposicions:

  • Un CLÀSSICS DE COBLA, en el que escoltarem la meravellosa “Rapsòdia de Nadal”, del mestre Fèlix Martínez i Comín, en una versió enregistrada per la Cobla Els Montgrins, l’any 1992.
  • Un CONTES I MENTIDES, en el que l’Albert Estengre ens explicà una història tanmateix adequada als dies que vénen… o potser no… Bé, tant li fa, es titula “Marco Polo i els Reis”.
  • I un EXPEDIENT C, del nostre benvolgut Amadeu Carbó, un espai que torna amb nous episodis a partir de la setmana que ve. Avui recordarem aquell en què ens parlava de “Criats, carters, patges i espietes”.

I a partir de la setmana que ve, força novetats al FES TA FESTA. No us les perdeu.