Programa 207 – 29/03/2014
(Edició 1996)

Programa 207 – 29/03/2014
(Edició 1996)

Josep M. Andreu

UN “FES TA FESTA”
EN RECORD DE JOSEP M. ANDREU

El dia 21 d’aquest mes de març que estem a punt de deixar enrere va morir, a l’edat de 93 anys, Josep M. Andreu, potser un absolut desconegut per molts, però un dels grans i més brillants treballadors de la nostra llengua. El poeta que guanyava el Premi Carles Riba l’any 1959, l’autor de la lletra de cançons com “Se’n va anar”, “Si un dia sóc terra” o “Anirem tots cap al cel”, en col·laboració amb el mestre Lleó Borrell, l’adaptador de temes com “El gripau blau” i tants i tants d’altres per al grup ARA VA DE BO o per a la NÚRIA FELIU, o per a molts altres cantants. Un home admirable que ens deixa un llegat cultural impressionant i valuós com pocs.

I en la seva memòria, l’equip del FES TA FESTA li hem volgut dedicar el programa d’aquesta setmana. Començant per LA COLUMNA, del nostre director Jesús Ventura, que ha titulat explícitament “En record de Josep Maria Andreu”, i en la que ens explica la seva coneixença i un treball que va tenir l’honor de poder fer amb ell: la sardana “Vora l’estany” que escoltarem com a primer tema musical del programa. També el ROURENFOLK d’aquesta setmana està dedicat al mestre Andreu, que treballà molt intensament amb en Jordi Roura i el seu grup ARA VA DE BO. L’exemple que ha triat en Jordi Roura és una cançó titulada “Volta que volta” anomenada Tumbalalaika en la seva versió original yiddish. No us ho perdeu.

Podeu trobar molta informació sobre en Josep Maria Andreu en aquest magnífic blog:

http://josepmariaandreu.blogspot.com.es/

I encara dos temes musicals més programats en el seu honor: la “Masurca trista”, amb el grup RADIOKUARTET; i per acabar la sardana per a dues cobles de Joan Lluís Moraleda “Per tu, Josep Maria”, que dedicà al mestre Josep M. Bernat i que agafat prestada per l’ocasió.

Però a més de tot això, tindrem més seccions:

  • Recordarem un DITES I REFRANYS de la primera temporada de l’espai en el que en Víctor Pàmies ens parlava de l’expressió “Fer la puta i la Ramoneta”.
  • A les HISTÒRIES DE GEGANTS, la Berta Miró ens recordarà la història dels “Gegants de Parets del Vallès“. Una preciosa llegenda amorosa amb la Elisenda i en Marcel com a protagonistes.
  • I a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, el nostre benvolgut Sr. Llorenç ens farà una seriosa reflexió sobre la situació de pobresa quotidiana que pateixen algunes famílies que ens envolten i que a vegades sembla que no volem veure.

I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem, entre d’altres coses, de la final de LA SARDANA DE L’ANY que tindrà lloc el proper dia 3 de maig a L’Auditori de Barcelona; de la Trobada Comarcal de Gegants del Vallès 2014 que tindrà lloc aquest cap de setmana a Parets del Vallès. I tindrem també un record per la que fou presidenta de l’Esbart Català de Dansaires, la Maria Rosa Alonso, que ha mort aquesta setmana.

Notícies tristes i alegres. Una mica de tot al FES TA FESTA. Com sempre. I ja només ens en falten 4 pels 2000.