Programa 222 – 11/07/2014
(Edició 2011)

Programa 222 – 11/07/2014
(Edició 2011)

LA IV FIRA DEL MÓN DEL FOC DE BANYOLES AL “FES TA FESTA”

Aquesta setmana ens posem barret de palla i roba vella per endinsar-nos de ple en la quarta edició de la FIRA DEL MÓN DEL FOC que tindrà lloc a Banyoles entre els propers dies 18 i 20 de juliol, organitzada per la colla local Gàrgoles de Foc i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya. En Non Casadevall, responsable de l’organització de la festa ens en explicarà tots els detalls.

També tindrem una novetat discogràfica, en aquest cas el CD dedicat a Francesc Perich i Escosa que ha enregistrat la cobla Ciutat de Girona i que és el primer volum de la seva nova col·lecció FONOTECA DE COBLA-Compositors gironins. El CD es va presentar el passat dijous a l’Ajuntament de Girona i al llarg del programa n’escoltarem dues mostres: la sardana “Stakanovitch” (amb un nom i una història curioses) i els vals-jota “Brises du matin”.

I com cada setmana, us recomanarem un Youtube: en aquest cas es tracta d’un vídeo que és el resultat de col·locar una càmera a la faixa de l’aixecador del pilar caminat que els Xiquets de Reus van fer la vigília de Sant Pere d’enguany amb una espectacular arribada a la Plaça Mercadal que podreu gaudir amb una visió insòlita. També tindrem peça musical relacionada amb el vídeo: la versió del grup Bufalodre del tradicional “Ball de valencians” reusenc.

I a més, és clar, les seccions estiuenques i les fixes:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que ens parla de les actuacions més importants del passat cap de setmana en que sembla que els Minyons de Terrassa van estar realment afortunats. El títol de la crònica ja ens anuncia uns “Minyons extraordinaris”.
  • També tindrem una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies. Sovint el refranyer amenaça i reprova al poble. I aquest és el cas de la dita que ens ocupa aquesta setmana: “Tal faràs, tal trobaràs”.
  • A les HISTÒRIES DE GEGANTS recordarem la dels “Gegants de Girona”, com sempre amb el guió d’en Nico Alonso i la veu de la Berta Miró.
  • També tindrem un nou capítol dels CANTS DE TAVERNA. En Francesc Sànchez Carcassés ens recorda l’experiència que l’any 2002 van protagonitzar els Port-bo i les cubanes del grup GEMA 4. D’aquell treball escoltarem el tema titulat “Viajera”.
  • I al final el programa coneixerem “La casa de la Festa Major de Vilafranca del Penedès” de la ma de l’Albert Rumbo i de l’Elena Mayor en el seu espai LES CASES DE LA FESTA que estem recuperant en el present estiu.

I a banda de tot això, la sardana “Pins vora el mar”, de Josep M. Bernat, amb la cobla Mediterrània. I el bon humor i les bajanades de l’Amadeu Carbó i en Jesús Ventura. Només heu de clicar el triangle i ens posem en marxa.

—————————————————————

I aquí teniu el Youtube de què us parlàvem.

I podeu veure l’arribada també des de la perspectiva del balcó de l’Ajuntament.