Programa 227 – 15/08/2014
(Edició 2016)

Programa 227 – 15/08/2014
(Edició 2016)

EL “FES TA FESTA” TAMBÉ “ÉSDANSA”

La 32a edició del Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses, altrament conegut com “Ësdansa 2014” serà el primer protagonista del FES TA FESTA d’aquesta setmana. En parlarem amb el seu director, en Jordi Fosas, en el ja habitual reportatge d’inici del programa de l’Amadeu Carbó.

Però en el programa hi trobareu moltes altres coses. Les seccions, per exemple:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ens parla del que va succeir el passat cap de setmana i també de les actuacions inter-setmanals anteriors, fent referència a la tradicional festa vallenca del dimecres dia 6 i de la Diada del local dels verds a Vilafranca. D’aquí un títol de crònica que juga amb les paraules: “Firagost i Figarot”.
  • També tindrem les habituals DITES I REFRANYS del nostre paremiòleg Víctor Pàmies. En l’episodi d’avui ens comentarà aquella que assevera: “Fa més por una mala llengua que una pedregada en sec”.
  • En Gustau Molas, des del Museu Etnològic de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc, ens donarà a conèixer un altre dels seus SECRETS DE L’ETNOLÒGIC. Avui sabreu què són les “Catantingues”.
  • També tindrem secció musical. ELS TEMES D’EN XINO, en què en Josep M. Francino ens convidarà a escolar un tema internacionalment conegut, com és el “Donna, Donna”, en l’adaptació que en feu el “Dúo Ausona”, amb el títol “No t’emportis mai l’amor”.
  • I també coneixerem una altre de LES CASES DE LA FESTA de la ma de l’Albert Rumbo i l’Elena Mayor. Ens desplaçarem cap a la comarca de l’Anoia per conèixer la “Casa de la festa d’Igualada”.

I acabarem amb el ja tradicional mini-concert estiuenc que en aquesta ocasió hem dedicat al compositor ganxó Lluís Lloansí, de qui enguany s’acompleix el centenari del seu naixement. D’ell escoltarem l’obra “Preludi i dansa”, escrita l’any 1961, en un enregistrament històric de la cobla Barcelona de l’any 1976; la sardana per a dues cobles “La darrera florida” que dedicà a la colla Lliris Blaus; i una de les seves darreres composicions sardanistes, la titulada “L’encís de la plaça”.

Oi que no ho sembla que estiguem de vacances?