Programa 236 – 17-10-2014
(Edició 2025)

Programa 236 – 17-10-2014
(Edició 2025)

EL MEMORIAL JOAQUIM SERRA I LA FIRACASTELLS DE VALLS AL “FES TA FESTA”

Aquests seran dos dels temes que centraran el nostre FES TA FESTA d’aquesta setmana: la FIRACASTELLS i el FÓRUM CASTELLER a Vals, que arriben enguany a la quarta edició i que se celebraran entre els dies 21 i 26 d’octubre a la capital de l’Alt Camp en el sí de les Festes de Santa Úrsula; i d’altra banda, el MEMORIAL JOAQUIM SERRA 2014, que enguany tindrà lloc el proper dissabte dia 25 d’octubre, a les 21 h., a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori barceloní, amb l’habitual participació de les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i amb l’estrena de l’obra “Fent equilibris”, de Jordi Vilaprinyó per a flabiol solista i cobla.

Joaquim Serra i Corominas

De fet. LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura també ens parla d’aquest concert i de les vicissituds que l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, entitat que l’organitza, ha passat enguany, amb les coincidències temporals amb altres concerts i el futbol. Unes circumstàncies que han acabat amb “El Memorial Joaquim Serra a l’octubre” quan se celebrava habitualment a finals del mes de novembre.

El programa també comptarà amb les seccions setmanals com la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que ens explicarà el que va ser el cap de setmana passat una “Diada per a la història al Vendrell”. I les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que aquesta setmana ens instrueix de nou amb una altra sentència: “Amb bon vent, tothom és mariner”. Una capriciosa coincidència de programació que com us expliquem en el programa és absolutament casual.

I les altres seccions. Amb la recuperació d’un ROURENFOLK que ens parla d’un treball conjunt que ja us vam explicar fa uns anys entre dues figures de la música folk a casa nostra: Marcel Casellas i Francesc Marimón de qui escoltarem una preciosa “Rumba promesa”. Un EXPEDIENT C de novíssima fornada en què l’Amadeu Carbó ens parla de “Goigs de Nostra Senyora de la Llibertat”. I per acabar amb una nova dissertació del nostre benvolgut Llorenç Aguilà que en el seu espai ELS MINUTS DE L’AGUILÀ ens parlarà de “Segells d’identitat”.

I la setmana que ve, més: us parlarem de la trentena edició de la FESTA DEL FLABIOL d’Arbúcies, de l’Aplec de les Roquetes i de moltes més coses. Però serà la setmana que ve. Fins aleshores ja teniu aquesta edició 2025 del FES TA FESTA a la vostra disposició.