Programa 239 – 07/11/2014
(Edició 2028)

Programa 239 – 07/11/2014
(Edició 2028)

JORDI MOLINA AL “FES TA FESTA”

En el programa d’aquesta setmana, parlem amb el tenorista, compositor i director Jordi Molina del seu darrer treball discogràfic al front de la cobla La Flama de Farners, el CD titulat “Països Catalans Canten”, que han enregistrat amb quatre veus de les més representatives de la geografia de parla catalana: Miquela Lladó, Miquel Gil, Pascal Caumont i Ramon Manent, a més de comentar-nos també la seva darrera estrena a la Festa de la Música per a cobla a Banyoles i dels projectes que té en perspectiva.

És clar però que en aquests dies la gran diada del 9N és també protagonitza al FES TA FESTA. Tant a l’inici del programa, parlant amb el convalescent Amadeu Carbó, víctima de la temible grip, com a LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura que aquesta setmana ha titulat “”La tradició del vot” i en la que ens parlarà d’altres vots que anyalment se celebren a casa nostra.

La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve ens repassa com és habitual les fites més importants del cap de setmana passat, amb la Diada de Tots Sants vilafranquina com a protagonista i amb el “Tercer 3de9 amb folre i manilles coronat pels verds aquesta temporada” com a principal menció. I l’altra secció setmanal del programa, les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, sabrem més coses d’aquella dita tan coneguda que diu “Tant va el càntir a la font que al final es trenca”.

També tindrem un altre capítol del FONS AMADES que prepara l’Antoni Serés a partir del material de Fons-Arxiu Joan Amades que custodia la Direcció General de Cultura Popular, Acció Cultural i Associacionisme del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquesta vegada tractarà sobre “El gest a Catalunya”. I des del Museu Etnològic de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc, en Gustau Molas ens revelarà un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC parlant-nos en aquesta ocasió de “La torrolla”.

La part musical la compondran 4 dels temes del CD “Països Catalans Canten” de la cobla La Flama de Farners dirigida per Jordi Molina: el popular tema de Miquel Gil titulat “Primavera”; la “Jota llevantina” de la Miquela Lladó; les cançons tradicionals “L’Hortolana” amb en Pascal Caumont, i “Les cobletes de las canya“, amb en Ramon Manent.

I tot això amb l’Amadeu Carbó de baixa, engripat, malaltó… Imagineu-vos la setmana que ve quan hi siguem tots…