Programa 240 – 14/11/2014
(Edició 2029)

Programa 240 – 14/11/2014
(Edició 2029)

EL NOU CD “DEDICATS-1” AL FES TA FESTA

Un CD que inicia una altra col·lecció de la ja extensa discografia de la Cobla Contemporània dedicada en aquesta ocasió a les sardanes dedicades a entitats i persones. Al llarg del programa escoltarem tres d’aquestes sardanes i un fragment d’un dels “bonus track” que s’hi inclouen: una versió per a cobla de “L’estaca” de Lluís Llach. I el DEDICATS-2 ja té caràtula…

També parlarem amb la vocal de l’Esbart Català de Dansaires, Montserrat Garrich, sobre la sessió “Aportacions a la dansa catalana 2014” que han organitzat pel proper diumenge dia 23 de novembre al seu local de la Casa dels Entremesos de Barcelona, Una cita quinquennal que enguany han volgut dedicar a la recentment desapareguda compositora i mestre de dansa Maria Rosa Alonso.

Però és clar que aquesta 9N que hem viscut a Catalunya no ens ha deixat indiferents i, malgrat no tractar-se d’una tradició (ja ens agradaria que votar ho fos) els components de la redacció del FES TA FESTA han estat sensibles al tema volent deixar constància en alguns espais de les seves experiències personals al respecte. Així ho demostra LA COLUMNA que aquesta setmana ha escrit l’Amadeu Carbó i que ha titulat “Cues de racionament de democràcia” en la qual podreu copsar un to emotiu i sentit. O el nostre benvolgut Sr. Llorenç que a els seus MINUTS DE L’AGUILÀ i amb el títol de “Anem per feina!” ens fa un relat detallat de com va afrontar la festa de civisme i democràcia de diumenge passat amb cassolades prèvies incloses.

El programa tindrà també altres seccions. Les habituals, com la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que ens parla, entre d’altres coses, del 9 de 8 que el Minyons de Terrassa van portar dissabte passat a Granollers, el primer gamma extra que s’ha vist a la Plaça de la Porxada granollerina. A les DITES I REFRANYS, en Víctor Pàmies reflexionarà sobre aquella que diu “A molt vent, poca vela. A poc vent, puny i rem”. I tindrem un altre espai de la secció nadalenca EL PESSEBRE ÉS UN MÓN en què els amics del Col·lectiu EL BOU I LA MULA ens proposen recordar un article d’un dels històrics del periodisme a cada nostra: “Eugeni Xammar i el pessebre”.

Ja ho sabeu. Mentre esperem que ens diguin quan hem d’anar a votar definitivament podeu anar escoltant el FES TA FESTA. Cada setmana és diferent.