Programa 244 – 12/12/2014
(Edició 2033)
EL PESSEBRE VIVENT DE LA TORRE DEL SURO AL “FES TA FESTA”
Aquesta setmana parlem amb en Sergi Gil, gerent del Taller-Escola Sant Camil, centre ocupacional del barri del Guinardó, de Barcelona, que un any més, i ja porten vint-i-una edicions, ens presenten el Pessebre Vivent de la Torre del Suro, un pessebre vivent que té com a valor afegit que totes les persones que hi intervenen i el fan possible pateixen algun tipus de discapacitat intel·lectual. Una única representació el 22 de desembre a les 6 de la tarda. No us ho podeu perdre.
També tindrem, a la CRÒNICA CASTELLERA, la tercera i darrera part del resum de la Temporada 2014 que ens porta en Carles Esteve i que aquesta setmana està dedicada a les “Colles de gamma bàsica de 8”. I en Víctor Pàmies ens farà reflexionar sobre una altra dita popular a la seva secció DITES I REFRANYS. Aquesta setmana s’ha fixat en aquella que diu: “Qui mata una mosca a l’abril, en mata cent mil”.
I tindrem més seccions. Tornen els EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó. Els tindrem puntualment a partir del mes de gener cada 15 dies al programa però ens n’ha avançat un abans d’acabar l’any per un motiu evident ja que el nou expedient d’aquesta setmana ens parla de “El tió”. I avui també tindrem les paraules de l’amic Llorenç que a la seva secció ELS MINUTS DE L’AGUILÀ ens parla en aquesta ocasió d’una accidentada anada a teatre, concretament, “Camí de l’òpera”.
També parlem de la presentació del llibre del nostre director Jesús Ventura, que va tenir lloc el passat dijous, dia 4, al vespre, a l’Institut d’Estudis Catalans. “La sardana a Barcelona” és un recorregut històric al llarg dels més de 150 anys de presència de la sardana a la capital catalana. Precisament LA COLUMNA d’aquesta setmana, “Ara ja em puc morir“, ens en parla tangencialment.
I a la part musical us fem un tastet del CD de la Banda Municipal de Barcelona, que es presentà en el mateix acte, i que sota el títol “Cent anys de música catalana”, recull una selecció de sardanes històriques i d’obres originalment escrites per a cobla. Concretament escoltarem la sardana “Nupcial”, del mestre Ricard Lamote de Grignon.
Una part musical que completarem amb la meravellosa versió de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries de l’estàndard d’Irving Berlin “White christmas” i que ells han titulat “Blanc Nadal”; i amb la sardana “El rabadà”, del mestre Marià Mayral, amb la cobla Ciutat de Girona.
Ja ho veieu. Totalment ficats ja a les festes nadalenques. Tradició és tradició…