Programa 246 – 26/12/2014
(Edició 2035)

Programa 246 – 26/12/2014
(Edició 2035)


GRAN CONCERT D’ANY NOU AL “FES TA FESTA”

Perquè tot i que també tindrem algunes seccions esquitxades durant el programa i els habituals comentaris de l’Amadeu Carbó i en Jesús Ventura, aquest darrer FES TA FESTA de 2014 serà essencialment un concert en què us presentarem amb més detall el CD “CENT ANYS DE MÚSICA CATALANA” que sota la batuta de Salvador Brotons ha enregistrat la Banda Municipal de Barcelona  amb motiu de la capitalitat de la sardana barcelonina.

El CD inclou 14 obres que, curiosament, procedeixen en una gran majoria del repertori coblístic o tenen els referents en aquest conjunt, i encara que algunes han estat instrumentades pels propis autors també per a banda, la majoria han estat transcrites posteriorment per al conjunt que avui és protagonista del programa.

I aquí teniu el menú, els sis plats escollits:

  • SOMNI (1945)                                                   Sardana de Manuel S. Puigferrer
  • MONTMAGASTRE (1970)                             Estampa simfònica de Manuel Oltra
  • MARINADA (1929)                                          Sardana d’Antoni Pérez Moya
  • LA FIRA (1929)                                                 Esbós simfònic de Joaquim Serra
  • EMPÚRIES (1926)                                            Sardana lliure d’Eduard Toldrà
  • LA MALEDICCIÓ DEL COMTE ARNAU (1926)       Impressió lírica d’Eduard Toldrà

Però a més, ja us ho hem dit, tindrem seccions:

I ens farem ressò també de la exposició en obert del Departament de Cultura d’un total de 1545 imatges tradicionals que es podran consultar a la xarxa, concretament unes col·leccions de nadales i ventalls en un repositori digital anomenat Calaix. En teniu una mostra al costat d’aquest text.

En fi, que l’any que ve hi tornarem. Que tingueu unes bones festes i una entrada d’any magnífica. Tot l’equip del FES TA FESTA us desitgem el millor 2015 possible. I si és en llibertat, millor.