Programa 249 – 16/01/2015
(Edició 2038)

Programa 249 – 16/01/2015
(Edició 2038)

EL FONS DOCUMENTAL JOAN TOMÀS I PARÉS AL “FES TA FESTA”

Aquest serà un dels temes que tractarem en aquest FES TA FESTA, ja que des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i més concretament des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals han anunciat que aquest important fons documental del folklorista barceloní Joan Tomàs és ja absolutament consultable després d’haver-se completat la seva catalogació.

També al llarg d’aquesta edició del programa us parlarem de la programació del XXVIII Festival Internacional Tradicionàrius que s’inicià el passat dia 9 de gener i que s’allargarà fins el proper dia 27 de març. Podeu baixar-vos el programa en PDF en aquest link. I també ens farem ressò de l’inici del procés per part del Departament de Cultura per aconseguir que la Festa dels Reis d’Igualada sigui considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

També tindrem les habituals seccions:

I pel que fa a la part musical, precisament començarem el programa amb una popular sardana del mestre Morera, la titulada “Serra amunt”, enregistrada recentment per la cobla Marinada. I escoltarem també la sardana per a dues cobles “A Montserrat”, de Joaquim Serra, i un tema d’en Joan Boada titulat “Dia gris”, amb el grup LA CARRAU.

I encara moltes més coses en un programa enregistrat, justament, el dia que es va saber que Catalunya tindria eleccions “plebiscitàries” el dia 27 de setembre. Ja només falten…