Programa 285 – 25/09/2015 – Edició 2074

Programa 285 – 25/09/2015 – Edició 2074

Casa_dels_Entremesos_-_Àliga_de_BarcelonaMOLTS, DIVERSOS I REFLEXIONATS TEMES AL “FES TA FESTA”

En un programa que moltes de les nostres emissores amigues emetran el dissabte de reflexió de les eleccions més importants de la nostra història havíem de ser molt curosos, no fos cas que (com els passa a alguns polítics), diguéssim alguna cosa de la qual després ens haguéssim de penedir.

És per això que, el d’avui, veureu que és un programa d’allò més variat. Començant per un parell de seccions de caràcter més reflexiu com LA COLUMNA, que l’Amadeu Carbó ha titulat “Missa sí, missa no”, i en la qual ens parla de la no presència de l’alcaldessa barcelonina Ada Colau a l’Ofici de la Mercè; o com les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies on ens parlarà d’una dita força adequada a l’hora de fer recomptes: “Tants caps, tants barrets”.

També tindrem un reportatge sobre l’estrena musical que tingué lloc dimarts passat a la Casa dels Entremesos de Barcelona a càrrec dels grallers de la Colla Pessigolla. En Xavier Cordomí, director del centre, i el propi autor, el nostre director Jesús Ventura, ens parlaran d’aquesta “Suite per a fer ballar l’Àliga de Barcelona” de la qual escoltarem un fragment en rabiosa exclusiva.

A la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, a cavall de les festes de Santa Tecla i la Mercè, ens parlarà de les darreres novetats i d’aquesta magnífica temporada que estem vivint, en què s’ha assolit un altre rècord impressionant, ja que “Amb els de Reus, ja tenim 13 colles de nou”, una fita a la qual, de manera simultània, no s’havia arribat mai.

Tindrem també les habituals seccions musicals: en Josep M. Francino ens porta una altra versió de La santa espina a la seva secció ELS TEMES D’EN XINO, concretament l’enregistrada a Honolulú pel duo format pel flautista Brad White i el pianista Pierre Grill. I acomiadarem per aquesta temporada els CANTS DE TAVERNA d’en Francesc Sànchez Carcassés precisament amb un grup que s’anomena Cant de Taverna amb el tema titulat “Ai noi”.

I si uns se’n van (momentàniament) altres tornen. I aquest és el cas del nostre benvolgut senyor Llorenç Aguilà que a partir d’aquesta setmana recuperem cada darrer programa de mes. En aquest retorn de la secció ELS MINUTS DE L’AGUILÀ el nostre home a les terres de Ponent ens ha volgut  parlar d'”Encaixades, abraçades i petons“.

amerI encara tindrem temps d’escoltar l’actriu Mercè Martínez i la cobla Mediterrània amb una cançó del mestre Enric Morera amb lletra d’Ignasi Iglesias, titulada “L’enamorada”. I per presentar-vos el darrer CD de la Cobla Ciutat de Girona amb les obres premiades al Concurs de Composició Vila d’Amer – Memorial Pere Fontàs celebrat entre els anys 2003 i 2012 i n’escoltarem dues mostres: “Terra d’avellaners”, d’Agustí Pedrico i “L’Amer d’en Fontàs”, d’Antoni Serra i Oribe.

I la setmana que ve parlarem del que ens vingui de gust. Sense reflexionar gaire… Com sempre!