Programa 250 – 23/01/2015
(Edició 2039)

Programa 250 – 23/01/2015
(Edició 2039)

ELS PREMIS “BARÒMETRE CASTELLER”
I LA IX NIT DE CASTELLS AL “FES TA FESTA”

Aquest serà un dels temes centrals d’aquesta edició del FES TA FESTA, ja que en parlarem amb el nostre especialista en el tema, en Carles Esteve, que és a la vegada l’ànima d’aquest Premis “Baròmetre Casteller” i el gestor de la plana web del mateix nom que els dóna vida. Aquesta novetat de la novena edició de la Nit de Castells, que tindrà lloc el proper divendres dia 30 de gener, a Valls, serà un dels temes, però n’hi haurà molts més.

Parlarem de l’Assemblea de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires que tindrà lloc aquest diumenge, dia 23, al matí, a la seu de l’entitat, al carrer València, 558, de Barcelona. Una assemblea en què es preveuen bones noves per al futur de l’entitat. Serà bo que cap esbart s’ho perdi, tal i com recomana el nostre director Jesús Ventura a LA COLUMNA que li ha dedicat al tema: “Nova saba per als esbarts“.

També tindrem altres seccions:

  • – Com ara les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, espai en el que avui coneixerem el què i el perquè d’aquella dita que diu “Roma no paga els traidors“.
  • També tindrem una altra de les HISTÒRIES DE GEGANTS que escriu en Nico Alonso i que ens explica la Berta Miró. Avui ens desplacem de nou a Cardona per conèixer la història dels “Gegants del Barri de la Fira“.
  • Comptarem amb un espai de música folk dels que prepara en Jordi Roura. Recuperem avui un ROURENFOLK que ens convida a escoltar una rumbeta catalano-algeriana. que es titula, precisament, “Algèria” i que ens interpreta en Yacine Belahcen.
  • I també recordarem un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas. El d’aquesta setmana és sonor i té un nom realment complex: sabeu què és un”Requetetxec“?

I encara tindrem temps de parlar-vos de la nova oportunitat de veure l’espectacle “La Jota+bella”, aquest invent del grup Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, l’Esbart Reus Dansa i la cobla Reus Jove, que es podrà veure el proper dissabte dia 31 de gener, a les 9 de la nit, al Teatre El Jardí, de Figueres. O de la Quarta Edició de las Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs “Espai A”, que en aquesta edició de 2015 recorrerà una quinzena d’espais, amb una vintena d’espectacles i més de 60 actuacions.

I a la part musical, la “Dansa de Castellterçol”, instrumentada i harmonitzada per Joaquim Serra i interpretada per la cobla Sant Jordi; “Els valsos del padrí”, la música de Nino Rota amb la cobla Marinada i arranjaments d’Esteve Molero; i per acabar, la sardana “Amics de Mataró”, del mestre Conrad Saló, amb la cobla Mil·lenària.

I és que estem d’aniversari. Avui complim els primers 250 programes internàutics. I els que ens queden…!!!