Programa 251 – 30/01/2015
(Edició 2040)

Programa 251 – 30/01/2015
(Edició 2040)

EL PREMI JOAN AMADES AL “FES TA FESTA”

Ramona Violant i Ribera

El reportatge-entrevista d’aquest darrer FES TA FESTA de gener (o primer de febrer, depèn de quan ens escolteu) el fem amb un dels nostres col·laboradors, l’Antoni Serés, en la seva condició de secretari de l’Associació Cultural Joan Amades. Ell ens parlarà del Premi Joan Amades en general: en què consisteix, com s’atorga… I també ens glosarà la flamant guanyadora de l’edició del 2015, Ramona Violant i Ribera, i ens dirà on i quan es farà entrega del guardó.

Però això només és la punta de l’iceberg en el contingut d’aquest FES TA FESTA en què també us parlem d’una Jornada Pedagògica dels Instruments de Cobla que es celebrarà el proper mes d’abril i que estan endegant la Confederació Sardanista de Catalunya i l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) juntament amb una munió d’Escoles de Cobla i Conservatoris d’arreu del país. El nostre director, en Jesús Ventura, ens en parla a LA COLUMNA que aquesta setmana ha titulat “Junts, més afinats”.

També tindrem altres seccions com:

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES també us parlem, entre moltes altres coses, de la VIII edició de la Violinada, que tindrà lloc els propers dies 6, 7 i 8 de febrer a la vila d’Argelaguer, a la comarca de la Garrotxa. I de l’actuació del grup RADIOKUARTET a la Tèxtil Rase de Cardedeu, també el proper dia 6, a les 9 del vespre, dins el nou cicle CARDANSES que es fa el primer divendres de cada mes.

I a la part musical escoltarem precisament al grup RADIOKUARTET, amb “El ball dels casats”. I dues sardanes dedicades a sengles cobles: “Juvenil”, la que Josep M. Bernat va dedicar l’any 1989 a l’actual Bellpuig Cobla (aleshores Juvenil de Bellpuig), i “Marinada”, la que l’any 2001 Jordi Molina va dedicar a la cobla del mateix nom que en aquells moments dirigia.

I la setmana que ve, més teca. Per cert, apunteu-vos el vespre de l’11 de febrer  per si voleu fer la “Ruta eulalienca” amb nosaltres. Salut.