Programa 252 – 06/02/2015
(Edició 2041)

Programa 252 – 06/02/2015
(Edició 2041)

LES FESTES DE SANTA EULÀLIA AL “FES TA FESTA”

Concentrades en aquest primer cap de setmana de febrer i allargant-se fins el dia 12, el de la festivitat de la co-patrona barcelonina, les Festes de Santa Eulàlia, és a dir, la festa major petita de Barcelona, serà una dels protagonistes d’aquest FES TA FESTA que us hem preparat. A la part central de programa parlarem dels actes programats més importants i també de la “Ruta eulalienca”, un passeig nocturn per la història de la Santa que endegada un any més per l’Associació Cultural Joan Amades tindrà lloc el dia 11 al vespre i en què la gent del FES TA FESTA  estem molt directament implicats. Us hi podeu inscriure gratuïtament, si encara hi ha places, en aquest link.

Però aquest és solament un dels molts temes de què us parlarem al programa. També parlarem de Premis. L’Amadeu Carbó ens explicarà com va anar l’entrega del Premi Joan Amades 2014 a la Ramona Violant i Ribera. I en Jesús Ventura dedica LA COLUMNA d’aquesta setmana a parlar del Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular i Tradicional que ha rebut la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona, un “Premi a la capitalitat” que precisament clouran aquest dissabte dia 7, a la tarda, amb diversos actes com la presentació de la Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes o el Concert del tenor Josep Carreras, la Simfònica de Corda i Cobla i la Polifònica de Puig-reig al Liceu.

I en el reportatge, l’Amadeu Carbó parlarà amb en Pompili Massa, mestre d’educació musical i membre de l’Associació de mestres en gai saber, que ens parlarà de la iniciativa de recuperació de les danses tradicionals de Mataró que sota l’eslògan “La dansa enganxa” han endegat a la capital mataronina.

Igualment, i com cada setmana, hi haurà seccions:

I a la part musical, la sardana “Barcelona 2014” (del nostre “dire”) amb la cobla La Flama de Farners; i la titulada “Nupcial”, de Josep M. Vilà i Gandol, amb la cobla de Cambra de Catalunya, en ambdós cassos sota la direcció de Jordi Molina. I un tema del treball d’en Roger Mas amb la cobla Sant Jordi, el titulat “Oda a Francesc Pujols”.

I ja estarà la cosa. Però la setmana que ve moltes més coses. Esperem retrobar-vos-hi.