Programa 256 – 06/03/2015 – Edició 2045

Programa 256 – 06/03/2015 – Edició 2045

Flyer JEICLES JEIC I L’ENGANXA’T!
AL “FES TA FESTA”

Les JEIC (Jornades d’Estudi dels Instruments de la Cobla) són una iniciativa endegada enguany per l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i la Confederació Sardanista de Catalunya que se celebrarà els propers dies 10 i 11 d’abril a Barcelona, a les instal·lacions de la mateixa ESMUC, unes jornades que proposen la participació activa tant dels estudiants com dels professionals de l’ensenyament/aprenentatge i la de tots aquells que, d’una manera o altra, es dediquen a la divulgació d’aquests instruments. En trobareu tota la informació en els links marcats.

Logo ENGANXATI també volem destacar que aquest primer cap de setmana de març, a Juneda, a la Casa Rural Ecocentre Les Obagues, se celebra l’ENGANXA’T!, les anomenades 1es Jornades de Divulgació de la Sardana obertes a tothom qui es dedica a ensenyar i difondre la sardana des de diversos àmbits: monitors, dansaires, agrupacions i colles, i que en aquesta primera edició estaran centrades sobretot en l’ensenyament i la formació.

Octavian Mocano
Octavian Mocanu

Però aquest són només dos dels molts temes que tractarem al llarg d’aquest primer FES TA FESTA de març de 2015. Entre altres coses, estrenem secció, PARAULES DE FESTA, amb l’Octavian Mocanu, que ens posarà en marxa el mes de “Març” amb la seva secció. I conversarem a l’etnomusicòleg Ramon Vilar, que des de la setmana que ve serà també nou col·laborador del FES TA FESTA amb una nova secció titulada SONS DE LA TRADICIÓ i de la que ens n’avança alguns continguts en l’esmentada entrevista.

Tindrem també les altres seccions:

I a la part musical, tres sardanes de ben diversa factura i procedència: “Marcenca”, de Manuel Oltra, amb la Cobla de Cambra de Catalunya; “Pal de paller”, de Ricard Viladesau, amb La Principal de la Bisbal; i “De Ripoll a Palamós”, el primer track del nou CD de sardanes de la Maria Teresa Monclús titulat AMOR A LA TERRA i que ha enregistrat la cobla Ciutat de Girona.

Vaja, que no us faltarà de res. Mentre nosaltres visquem…