Programa 268 – 29/05/2015 – Edició 2057

Programa 268 – 29/05/2015 – Edició 2057

LA “TAMBORINADA 2015” AL “FES TA FESTA”

Arriba la 38a edició de la festa familiar per excel·lència que un any més organitza la Fundació La Roda i que enguany està dedicada a l’Any Internacional de la Llum i les seves tecnologies, fent també l’ullet a la commemoració enguany del 125è aniversari del naixement de Joan Amades. La cita és el diumenge 7 de juny, al Parc de la Ciutadella, de Barcelona, i l’Amadeu Carbó en parlarà abastament a l’ENTREVISTA amb la Lluïsa Celades, presidenta del Patronat de La Roda. Aquí teniu el vídeo promocional.

I avui fent una menció especial a dues novetats discogràfiques aparegudes durant les darreres setmanes.

digipack_llibretD’una banda, el primer dels dos CD’s que juntament amb un DVD conformen una tripleta multimèdia de documents audiovisuals a l’entorn de la recentment estrenada Capitalitat de la sardana de Calella. Avui us parlarem del dedicat a les sardanes i enregistrat per la Cobla Capital de la Sardana dirigida per Francesc Cassú. D’ell escoltarem l’obra que inicia el CD, la sardana “Calella, capital de la Sardana”, de Jordi Feliu, i l’escrita per Marc Timón i que porta per títol “Calella, vila bella”.

Portada CD Ortí 2També escoltarem una altra de les sardanes incloses al CD i encarregades amb motiu de l’efemèride calellenca, la titulada “Camí ral”, d’Enric Ortí, però en aquest cas, en la versió de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona del seu nou CD “Sardanes d’Enric Ortí, volum 2”, la segona de les novetats discogràfiques de què us parlem avui.

I a més de tot això, les seccions:

  • Començant per LA COLUMNA, titulada “Nosaltres sí que podrem” i en què el nostre director Jesús Ventura reflexiona sobre els canvis en general i els polítics en particular, i sobre el paper que l’associacionisme i la cultura popular han tingut sempre en aquests cassos.
  • També tindrem la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ha titulat “Tripleta malva al mes de maig”, fent esment del 9 de 8 descarregat el cap de setmana passat pels Minyons de Terrassa.
  • A les DITES I REFRANYS, la secció setmanal del paremiòleg Víctor Pàmies, coneixerem aquella que anuncia: “Arrencada de cavall, parada d’ase”.
  • Igualment gaudirem de la cita setmanal amb els SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar que ens convidarà a escoltar una cançó llarga titulada “Les noies del Mallol” i que s’inicia amb el seu títol més popular: “Una cançó vui cantar”.
  • corpus-floral-fbTambé tindrem un EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, en què ens parlarà de “Catifes i catifaires” tot coincidint amb les festes florals i del Corpus arreu de Catalunya i amb la proposta de la Fundació PRO-CAT “Barcelona Floral 2015” que tindrà lloc el proper diumenge 31 de maig a la Plaça del Rei, de Barcelona.
  • I per acabar, un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas. Si no sabeu que és una “Fusaiola”, ja trigueu a escoltar la secció que fem en col·laboració amb el Museu Etnològic de Barcelona.

Perquè nosaltres no podem parar. El FES TA FESTA no té final. No se’ns acabaran mai els temes. Cada setmana més, i més, i més, i més…