Programa 276 – 24/07/2015 – Edició 2065

Programa 276 – 24/07/2015 – Edició 2065

1322_APLEC2015-VentaentradesespectacleinauguralL’APLEC INTERNACIONAL DE TORÍ 2015
AL “FES TA FESTA”

Aquesta gran manifestació internacional de la nostra cultura popular i tradicional serà la protagonista de l’entrevista de LA FESTA QUE VE, l’espai que prepara l’Amadeu Carbó. En parlem amb el president d’ADIFOLK (Associació per a la Difusió del Folklore), en Joan Gómez, amb qui parlarem també de la festa que organitzen al Castell de Montjuïc per aquest proper cap de setmana.

Cartell-Mercè-2015Els de Gràcia planten el 4 de 8 al Québec” és el titular de la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve en què a banda de parlar-nos d’aquesta exitosa anada dels graciencs a terres canadenques, aprofitarà per fer un repàs històric de la presència castellera a les “amèriques” a més de repassar les novetats de les darreres actuacions.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES comentarem el recentment presentat Cartell de les Festes de la Mercè 2015; parlarem de la 10a edició del singular concert de música popular i tradicional “D’aquí estant veig una estrella” que tindrà lloc a Ridaura el proper dia 1 d’agost; i també farem atenció a les celebracions de l’any Morera arreu del país, entre les quals destaca la reestrena a la Garriga, també el proper 1 d’agost, de la peça lírica ‘La Viola d’or’, que l’insigne compositor barceloní va escriure juntament amb Apel·les Mestres l’any 1914. En aquest link us podeu baixar el PDF amb la relació d’actes programats en motiu d’aquest Any Morera.

I també les habituals seccions de les edicions d’estiu:

  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que avui ens afirma una nova evidència: “Qui no pot segar, espigola“.
  • També tindrem un altre dels CANTS DE TAVERNA d’en Francesc Sànchez Carcassés, que aquesta vegada ens proposa escoltar el grup L’ESPINGARI, de Montcada i Reixac, amb la interpretació del popular valset mariner “Oreneta“.
  • A ELS TEMES D’EN XINO i amb en Josep Maria Francino recuperarem una altra edició de l’espai protagonitzada per la sardana “La santa espina” d’Enric Morera. En aquesta ocasió, la versió del grup madrileny “Los relámpagos“, allà als anys 60.
  • I també recuperem un capítol dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas, que en aquest cas ens parlarà del “Requetetxec“.

Pel nom ja us dic ara que no en traureu l’aigua clara. Serà qüestió d’escoltar-lo. De fet, ja disposats, podeu escoltar tot el programa…