Programa 278 – 07/08/2015 – Edició 2067

Programa 278 – 07/08/2015 – Edició 2067

imatge misteriEL MISTERI DE LA SELVA DEL CAMP AL “FES TA FESTA”

Aquest serà el tema de l’entrevista del programa d’aquesta setmana, el primer drama assumpcionista escrit en llengua romànica conservat íntegrament que aquests propers dies 14 i 15 d’agost celebrarà també els 35 anys de representacions. En parlarem a bastament amb el Sr. Joan Massana, membre del Patronat del  Misteri de la Selva del Camp.

A la CRÒNICA CASTELLERA, en Carles Esteve ens destacarà que des d’aquest diumenge passat “Vilaseca és nova plaça de nou”, la cinquena d’aquesta temporada després que la Colla Vella dels Xiquets de Valls hi plantés el 3 de 9 amb folre. I a les DITES I REFRANYS, en Víctor Pàmies ens comentarà aquella que constata que “De poca brasa es fa un gran foc”.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES comentem i recomanem el nou blog del President de la Confederació Sardanista de Catalunya, en Joaquim Rucabado, en que recull, entre altres coses, els nombrosos articles publicats en programes d’aplecs i actes en els darrers mesos. L’adreça:  http://blogscat.com/rucaba2/. També parlant de la Confederació, anunciem el Curs de Formació de Monitors de Sardanes que tindrà lloc durant la propera tardor a la Societat Coral La Lira, de Sant Andreu. Fins el proper 10 de setembre podeu aconseguir-ne més informació i la fitxa d’inscripció a través de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya, al telèfon 93 319 76 37.

I també us parlem de la preestrena el 21 d’agost del nou espectacle de l’Esbart Sant Martí, de Barcelona, al Festival ÉSDANSA de les Preses. I de les 426es Festes de Sant Roc de Barcelona que se celebraran entre els propers 13 i 16 d’agost. I de moltes coses més.

A la part musical, com sempre, mar i muntanya. Les sardanes “Ripoll, verd de muntanya” de Joan Vilajuliu i “Sitges”, d’Antoni Català. I també un tema que es diu precisament “Mar i muntanya” i que no eés altra cosa que la versió d’un popular tema de Woody Guthrie que el grup LA COIXINERA s¡ha portat cap al terreny independentista. En poden veure també el vídeo en el Youtube.

I encara, les seccions:

I per la propera setmana ja tenim a punt una munió de temes. Però anem a pams, que la calor vol calma i tranquil·litat. No cal que ens estressem, no?