Programa 287 – 09/10/2015 – Edició 2076

Programa 287 – 09/10/2015 – Edició 2076

EL RENOVAT MUSEU ETNOLÒGIC DE BARCELONA
AL “FES TA FESTA”

AmbitPremsa001Aquest serà un dels temes centrals del FES TA FESTA d’aquesta setmana, ja que després d’un llarg període de remodelació, el Museu Etnològic de Barcelona va obrir de nou les seves portes el passat diumenge, dia 4 d’octubre, amb una festa que va comptar amb una multitudinària assistència. L’Amadeu Carbó hi va ser i ens ho explica en un petit reportatge en què reprodueix una part de les paraules pronunciades a l’acte inaugural pel director del Museu, en Pep Fornés o l’alcaldessa Ada Colau, entre d’altres.

11232120_949821281706264_4011157258402378311_nPrecisament el primer tema musical del programa, “Els cigalons de Canalda” va ser un dels que l’Artur Blasco va interpretar en l’esmentada festa de l’Etnològic. Tot i que la part musical d’aquesta edició estarà majoritàriament dedicada al CD ”LA BARÍTONA EN CONCERT”, que ha enregistrat la cobla La Principal del Llobregat sota la direcció de Francesc Benítez i amb en Jordi Campos com a solista, d’aquest nou instrument fruit del treball d’un equip de recerca promogut per l’Institut d’Estudis Catalans amb Ramon Agulló al front.

Tindrem també les habituals seccions com la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que arriba, amb el d’avui, a l’espai número 200 d’aquesta nova època internàutica del programa, i en el qual ens comentarà l’“Extraordinària diada de gama extra del Mercadal de Reus” del passat cap de setmana. I a les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, el nostre paremiòleg particular, ens comentarà una altra de les moltes obvietats que pregona el nostre savi refranyer: “Qui tanca la boca no ensenya les dents”.

D’altra banda, tornen els EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, i el primer d’aquests nous episodis d’aquesta històrica secció ens parla de “Cadenats de l’amor”. També tindrem, a ELS TEMES D’EN XINO, i segons en Josep M. Francino, no una versió sinó la “versió” de La santa espina: la de la “Cobla de Cambra de Catalunya”. Sens dubte  la versió de cobla que ha estat la més interpretada de les versions de la sardana de Morera, de tots els temps. I recuperarem un altre dels FONS AMADES de l’Antoni Serés, el qual ens va explicar ja fa uns mesos què eren i com eren “Les escales de la vida” que va col·leccionar l’insigne folklorista.

Ah! I comentarem també la polèmica creada els darrers dies a l’entorn dels geganters de Sants i la seva indumentària, la coordinadora del barri i la geganta de la Núria Feliu i les guerres de banderes. Però no gaire. Aquests poti-poti no vam amb nosaltres. Havíem pensat dedicar-li LA COLUMNA però no ho hem cregut necessari. Ja hi ha altres mitjans que es dediquen abastament a aquest tipus de periodisme groguenc i caspós que es nodreix de les ganes de parlar dels polítics (encara que no sàpiguen de què va el tema) i d’interlocutors erronis i buscadors de brega.

Nosaltres som el FES TA FESTA. Ja ens coneixeu…