Programa 289 – 23/10/2015 – Edició 2078

Programa 289 – 23/10/2015 – Edició 2078

FeM GIRONA Ràdio S’AFEGEIX
A LA FAMÍLIA DEL “FES TA FESTA”

És clar que per a tots aquells que formem aquesta gran família radiofònica, és aquesta la notícia més important de la setmana, ja que a partir d’aquest diumenge a les tres de la tarda, el so del FES TA FESTA es podrà escoltar també a la pràctica totalitat de les comarques gironines a través de la sintonia de FeM GIRONA. N’estem molt contents, ni ho podem ni ho volem amagar i en agraïment prometem seguir treballant per ser mereixedors d’aquest privilegi. Si creixem serà gràcies a vosaltres, els que ens escolteu.

baner-capçalera-web-Fires-de-Sant-Narcís-2015_832x151

I és per això que hem preparat un contingut d’allò més variat i entenem que interessant. Començant per LA COLUMNA en què aquesta setmana el nostre director, en Jesús Ventura, ens explica com serà aquest Memorial Joaquim Serra 2015 que se celebrarà a l’Auditori AXA de Barcelona el proper dia 22 de novembre, i que presenta moltes novetats de tota mena. Potser per això el títol de de l’espai és aquest: “Un nou Memorial Joaquim Serra”.

Calendari Ermità 2016I també tindrem, com ja vam avançar la setmana passada, un interessant reportatge de l’Amadeu Carbó sobre la presentació a la seu del Centre Superior d’Investigacions Científiques, de Barcelona, del “Calendari de l’ermità” per l’astròleg Fra Ramon dels Pirineus, una publicació amb 140 anys d’història, que enguany es publica per primera vegada en català. En parlarem amb el coordinador del centre, el doctor Lluís Calvo; amb Norbert Tomàs, d’edicions Morera, responsables de l’edició; i amb Fra Valentí Serra, de Manresa, autor del receptari Cuinar en temps de crisi i col·laborador del Calendari de l’ermità en qüestió.

Tampoc faltaran les seccions habituals de cada setmana: la CRÒNICA CASTELLERA, que aquesta setmana destaca que “Els Castellers de la Sagrada Família ja és nova colla de 8”. Una fet que no fa més que confirmar, tal i com en Carles Esteve ens explica, la gran crescuda de qualitat de les colles barcelonines en el món casteller en els darrers anys. I a les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, una nova sentència fruit de la saviesa del nostre refranyer: ·”La cara és el mirall de l’ànima”. Algú s’atreveix a posar-ho en dubte?

11925869_1504113683239062_1398196354_nEn Josep M. Francino ens presentarà una altra versió de La santa espina, en aquest cas deguda al cantautor Roger Mas i a la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. I el programa acabarà amb una nova entrega de la secció FONS AMADES amb l’Antoni Serés que aquesta vegada ens parlarà de “Els fulls de rengle”.

I entremig encara un parell de temes musicals: la sardana “La reina de les flors”, de Josep Serra i Bonal; i el tema titulat “Sí, sí” del primer treball discogràfic del grup TRES (que són dos) que porta per nom “La sal de la mar”.

I un parell de picades d’ullet als nostres nous oïdors gironins. Recuperarem les HISTÒRIES DE GEGANTS que en Nico Alonso i la Berta Miró van dedicar al “Gegants de Girona”. I acabarem escoltant la popular sardana “Girona m’enamora”, de Ricard Viladesau, amb la Polifònica de Puig-reig i La Principal de la Bisbal.

I la setmana que ve, més FES TA FESTA. Feu-nos companyia: com més serem…

———————————————————————-

I aquí teniu una primera promo del Memorial Joaquim Serra.